Fotó: mtkbudapest.hu

Ifjúsági BL: Nehéz helyzetbe került az MTK az Ajax elleni meccs előtt

A kék-fehérek négy kezdőhátvédjükből háromra sem számíthatnak, ami komoly problémákat okozhat az ősszel közel hármas gólátlagot produkáló Ajax elleni Ifjúsági BL-meccsen.
Budai László 2023. február 7., kedd 17:23
Fotó: mtkbudapest.hu
A kék-fehérek négy kezdőhátvédjükből háromra sem számíthatnak, ami komoly problémákat okozhat az ősszel közel hármas gólátlagot produkáló Ajax elleni Ifjúsági BL-meccsen.
Szerző: Budai László 2023. február 7., kedd 17:23

Az MTK Budapest U19-es csapata február 8-án, szerdán 18 órától az Ajax ellen folytatja történelmi szereplését az UEFA Ifjúsági Ligában. A találkozón természetesen a legerősebb összeállításukban szerettek volna pályára lépni a kék-fehérek, de sajnos az élet közbeszólt. A mérkőzésen a Kanta József-Balogh Béla páros vezeti majd az MTK-t, előbbi tréner számolt be az összeállítással kapcsolatos fejleményekről.

- Felkészülésünk sajnos nem volt zökkenőmentes, négy remek játékosunk is sérüléssel esett ki a csapatból. Merényi Ádám és Kwadwo Asante már az első kerettel készültek és sajnos csonttörést szenvedtek, míg Balogh Máténak ismét eltört a talpcsontja. Rajtuk kívül belső védőnk, Molnár Kevin is kidőlt, neki izomproblémái vannak.

Ez azt jelenti, hogy a négy kezdő hátvédünkből hármat is elvesztettünk az Ajax elleni meccsre, ami komoly balszerencse, ismerve azt, hogy a holland csapat milyen gólerős játékot mutatott fel ősszel.

- Ráadásul Vidnyánszky Ádám se lehet velünk, de biztos vagyok benne, hogy lesznek, akik megoldják majd a feladatot. Az ifi BL-keretből távozott még továbbá Gyuris Aurél is, aki Ajkán folytatja pályafutását - mondta Kanta a klubhonlapnak.

Olvastad már?
Ifjúsági BL: "Teljesen más háttérrel rendelkeznek, az Ajax Hollandiában is más szintet képvisel" - szinte lehetetlen küldetés vár az MTK-ra
Közel három lőtt gólos átlagot produkált az ősszel az ifi BL-ben az Ajax, amely komoly összegekért vásárolja meg a legjobb fiatalokat határon belülről és kívülről is. Az amszterdamiak lehetőségeit tekintve pedig sokatmondó, hogy magángéppel érkeznek Budapestre, a történelmi tettet végrehajtó MTK elleni mérkőzésre.
Elolvasom
Neked ajánljuk
Átigazolások
Siófok
Vukmir távozott, megvan az utódja
Dragan Vukmir távozott a Siófok vezetőedzői posztjáról, utódja a legutóbb Ajkán dolgozó Jeney Gyula lett.
Kisvárda
Figyelmeztetés a légiósoknak
Az NB I-es klub egy jogi szakértőn keresztül adott ki hivatalos közleményt a légiósok helyzetével kapcsolatban.
Paksi FC
Ötvös Bence
A Paks is érdeklődik a Kisvárda nyáron lejáró szerződésű játékosa, Ötvös Bence iránt. (Nemzeti Sport)
Tovább az összes átigazoláshoz