Fotó: aek.com.cy

Hosszú kihagyás után rögtön góllal tért vissza a magyar támadó: "Sok olyan mérkőzést hagytam ki, amire a nyár óta készültünk" - hosszabb távon is maradna a klubjánál

Gyurcsó Ádám egy interjúban arról beszélt, hogy akár hosszabb távon is maradna Cipruson.
Póczik Dávid 2023. április 5., szerda 14:44
Fotó: aek.com.cy
Gyurcsó Ádám egy interjúban arról beszélt, hogy akár hosszabb távon is maradna Cipruson.
Szerző: Póczik Dávid 2023. április 5., szerda 14:44

Hétfőn Gyurcsó Ádám gólt szerzett a ciprusi élvonalban szereplő AEK Larnacában, amely 2-2-es döntetlent játszott az APOEL-lel. A támadó két hónap kihagyás után tért vissza együttesébe, majd a találkozó után a Kossuth Rádiónak beszélt az elmúlt időszakról.

Nehéz volt ez a két hónap, nagyon sok olyan mérkőzést hagytam ki, amire a nyár óta készültünk, gondolok itt a Dnyipro vagy a West Ham United elleni Konferencia Liga-mérkőzésre. Ezeket a meccseket nagyon vártuk, és nekem nagyon rosszkor jött ez a makacs Achilles-ín gyulladás, úgyhogy ez nagyon rosszul érintett.

- Jó volt úgy visszatérni, hogy segítségére tudtam lenni a csapatnak, gólt szereztem, meg a játék is jól ment ahhoz képest, milyen sokat hagytam ki. Bíztam magamban, mert tudom, milyen munkát végeztem az utóbbi hónapokban azért, hogy a keddi meccsen kezdő lehessek, jó teljesítményt tudjak nyújtani és ne látszódjon az, hogy mennyit kihagytam. Mivel sikerült egy pontot szereznünk, a bajnokság ugyanúgy nyílt maradt.

A 32 éves támadó beszélt arról is, mennyire sikerült felépülnie a sérüléséből.

- Most már jól érzem magam, majdnem 100 százalékosan kijöttem belőle. Már hetek óta normális edzésmunkát végzek, a legutóbbi héten minden nap a csapattal edzettem. Bíztam benne, hogy meg tudom győzni az edzőt arról, hogy a hosszú kihagyás ellenére nekem helyem van a csapatban és számíthat rám az elejétől kezdve. Mivel régen játszottam utoljára tétmeccset, ezért a sérülésem körüli izmok elfáradtak, ezért el is kezdtem újra érezni az Achillesemet, de mára ez már elmúlt, ez csak a szokatlan terhelés miatt volt - fogalmazott Gyurcsó, aki elmondta, csapatának a bajnoki cím megszerzése a cél a szezon végén.

Gyurcsóék jelenleg 58 ponttal a tabella 3. helyén állnak, az Aris (60 pont) és az APOEL (62 pont) mögött. A 20-szoros válogatott támadó az interjú zárásában szót ejtett arról, hogy akár hosszabb távon is Cipruson maradna.

Nemrég hosszabbítottam 2025 nyaráig, jól érzem magam itt, örülök, hogy visszatértem és újra játszottam. Jelen pillanatban azt tudom mondani, hogy akár hosszabb távon is el tudom magam képzelni Cipruson, hiszen a klub és a szurkolók is megbecsülnek.

- zárta Gyurcsó.

Olvastad már?
A furcsa győri edzőváltás háttere: „Ez az egyetlen kritika, amit megfogalmazott a vezetőség felém” – interjú
Az ETO az NB II legfiatalabb átlagéletkorú csapata, ennek minden pozitívumával és negatívumával együtt. Voltak nagy győzelmek, főleg idegenben és váratlan vereségek, főleg hazai pályán. Utóbbira fizetett rá Tímár Krisztián vezetőedző, akit márciusban menesztettek posztjáról. A szakember távozása után először szólalt meg, elmondta, milyen kritikát fogalmaztak meg vele szemben, miért nem voltak otthon ugyanolyan eredményesek, mint idegenben, de beszélt a 18-19 éves játékosok beépítéséről is. Váratlanul érte, hogy elküldték, ugyanakkor meglepte, hogy távozása után egy sima négyest kapott volt csapata. Tudja, hogy követett el hibákat, de az sem tántorítja el céljaitól, hogy havonta két edzőváltás jut az NB II-re. Interjú.
Elolvasom
Neked ajánljuk
Átigazolások
MTK Budapest/Paks
Rácz Gergő
Az MTK végleg megvásárolta Rácz Gergőt a Paksi FC-től, miután a 27 éves kapus a tavaszi idényben kölcsönben erősítette a fővárosiakat.
NB II
Bejelentették az új edzőt
Hivatalos bejelentés: NB II-es csapatnál nevezték ki a Vidivel Magyar Kupát nyert edzőt.
Ferencváros
Serdar Dursun
A törökök szerint a Fradi érdeklődik Serdar Dursun iránt, a csakfoci.hu azonban úgy tudja, hogy a hír nem igaz.
Tovább az összes átigazoláshoz