A Honvédnál van az NB I Jolly Jokere, jön a gól, ha becserélik

Akadnak olyan játékosok a hazai mezőnyben, akik szinte gyakrabban találnak be társaiknál, ám mégsem a kezdőcsapatban kapnak helyet, hanem a kispadról beszállva kell lendíteniük a csapatukon. Ha ők pályára lépnek, mutatóik alapján jó eséllyel számítani lehet arra, hogy változtatnak az eredmény állásán.
Budai László 2018. április 19., csütörtök 21:45
Akadnak olyan játékosok a hazai mezőnyben, akik szinte gyakrabban találnak be társaiknál, ám mégsem a kezdőcsapatban kapnak helyet, hanem a kispadról beszállva kell lendíteniük a csapatukon. Ha ők pályára lépnek, mutatóik alapján jó eséllyel számítani lehet arra, hogy változtatnak az eredmény állásán.
Szerző: Budai László 2018. április 19., csütörtök 21:45

A Honvédnál például Danilo az, aki többször is úgy szállt be, hogy azt gól követte: a 31 éves brazil csatár idén 19 bajnokijából 11-szer csak csereként kapott lehetőséget, viszont 4 gólt is rúgott már a kispadról beszállva az így kapott 274 játékperc alatt (vagyis ő átlagosan 68,5 percenként talált be).

Takács Tamást, a Debrecen 27 éves támadóját például eddig 10-ször küldték be csereként, így beállva összesen 271 percet töltött a pályán, és ez idő alatt 3 gólt rúgott - vagyis átlagosan kb. 90 percenként szerzett gólt.

Hasonlóan eredményes - 91 perces átlagával - csereként pályára küldve Rácz Ferenc. A Balmazújváros támadója a meccseinek háromnegyedén csak a kispadon kezdett, 275 percre cserélték be eddig az NB I-ben, ez idő alatt 3 találatot is szerzett már, volt hogy a kispadról beállva duplázott.

 

A másodosztályban is akad ilyen támadó: a kisvárdai Horváth Zoltán is szerzett már beállása után két gólt. Ő 26 bajnokijából 15-ször játszott csereként: összesen 295 percet töltött így a pályán, és ezeken a mérkőzéseken 4-szer talált be, így átlagosan 74 percenként szerzett gólt a meccseken úgy, hogy nem kezdőjátékosként kezdte a bajnokit.

Természetesen, ha valaki ilyen gyakran talál be, az kétoldalú érzéseket is kiválthat: az öröm mellett azon is elgondolkodhat, vajon nem kellene-e ilyen mérleggel a kezdőcsapatban találnia magát? Az említett Horváth Zoltán - aki az NB II góllövőlistán az ötödik helyen áll - beszélt arról honlapunknak, hogy éli meg az ilyen helyzeteket egy "csereembernek" elkönyvelt támadó.

Nem vagyok könnyű helyzetben, hiszen rajtam kívül még van négy-öt csatártársam a csapatban, akik ugyanúgy szeretnének kezdők lenni - kezdte Horváth. - Nyilván nem könnyű megemészteni, hogy csereként számít rám az edzőm, de elvégre az ő dolga, hogy eldöntse, melyik taktikához melyik támadó illik a legjobban. Senkinek sincs bérelt helye, a támadósorban mindenki teszi a dolgát, minden további a mester dolga. Ha csereként lépek pályára, akkor a döntését elfogadom, ha pedig kezdőként játszom, akkor annak nagyon tudok örülni. Csak annyit tehetek, hogy minden edzésen megmutassam, érdemes velem számolni.

 

Neked ajánljuk
Átigazolások
Szentlőrinc
Novák Zsombor/Mahler Gergő
Egy középcsatár és egy szélső támadó is érkezett a Szentlőrinchez: Novák Zsombor és Mahler Gergő már be is mutatkozott az MTK Budapest elleni bajnokin.
Diósgyőr
Caio Da Cruz
Távozott Diósgyőrből Caio Da Cruz, azaz az elmúlt szűk egy hónapban Kuznyecov Szergej edzéseit látogató fiatal brazil támadó most nem lesz a DVTK labdarúgója.
MTK Budapest
Vadnai Dániel
Az MTK Budapest szerződtette az NB I-es Mezőkövesd Zsóry FC-től Vadnai Dánielt, aki a 2007/08-as idényben bajnoki címet szerzett a fővárosi kék-fehérekkel.
Tovább az összes átigazoláshoz