Fotó: honvedfc.hu

Honvéd: Mezőnyben játszott a fiatal kapus, 35 méteres bombagól lett a vége - videó

Tompa Ákosnak a szűk keret miatt kellett a mezőnyben játszania, rögtön meg is hálálta a bizalmat.
Póczik Dávid 2023. május 25., csütörtök 13:30
Fotó: honvedfc.hu
Tompa Ákosnak a szűk keret miatt kellett a mezőnyben játszania, rögtön meg is hálálta a bizalmat.
Szerző: Póczik Dávid 2023. május 25., csütörtök 13:30

A Budapest Honvéd-MFA a hétvégén 3-1-es győzelmet aratott a PMFC együttese felett az Országos U16-os bajnokság B-csoportjában. A kispestiek szűkített kerettel érkeztek az összecsapásra, ugyanis az U15-ös csapat olaszországi tornán szerepel. A létszámhiány miatt a 90. percben csatárként lépett pályára a kispadról az U16-os válogatott kapusa, Tompa Ákos, aki pár perccel később 35 méteres bombagólt akasztott, beállítva ezzel a végeredményt.

- A Pécs ellen a rendes játékidő végeztével cseréltek be, akkor már a 2-1-es eredmény megóvása volt a cél. Abból a szempontból nem volt szokatlan a szerep, hogy korábban Orosházán sokat játszottam mezőnyben, így szereztem egy kis tapasztalatom. Részben most is kapusként gondolkodtam a pályán, amikor átvettem a labdát, érzékeltem, hogy kint áll az ellenfél kapusa. Felmértem a helyzetet, innen már „csak” a hálóba kellett ívelnem a labdát. Figyeltem az ellenfelet, de ösztönös megoldás volt - idézte fel gólját a kispesti klubhonlapnak Tompa. A piros feketék egyébként ezzel a győzelemmel bebiztosították, hogy a következő szezonban a Kiemelt csoportban indulhatnak majd.

A gól videón:

Olvastad már?
Dupla vagy semmit ajánlott a játékosainak a magyar klubtulajdonos a kiesés elkerüléséhez - “Nem adhatom oda egy sintérnek a csapatot” - interjú
A sokszor edzőket "kivégző" focisták egója, a szurkolók túlzó nyomása és a tulajdonosi türelmetlenség mind hozzájárult ahhoz, hogy a nagymúltú Békéscsaba kiessen az NB II-ből. Kiderült, mekkorát bukott a lila-fehér klub az osztályváltással és az is, mekkorát buktak azok a játékosok, akik vállalták, hogy a kiesés esetén a kéthavi fizetésük jelentős részéről lemondanak. Interjú Barkász Sándorral, a viharsarki klub többségi tulajdonosával.
Elolvasom
Neked ajánljuk
Átigazolások
Paks
Hegedűs János
Hegedűs János a Paksi FC kölcsönjátékosaként szerepel majd az új szezonban az FK Csíkszereda együttesében.
Hertha
Dárdai Márton
Német sajtóhírek szerint bizonytalan Dárdai Márton jövője a Herthánál. A magyar válogatott védőre számítana klubja, ő azonban szívesebben futballozna az élvonalban.
BVSC
Pekár László
Csábi József vezetőedző remekül ismeri a legújabb kiszemeltet.
Tovább az összes átigazoláshoz