Fotó: haon.hu

Hivatalos: Varga József két csapathoz is odaigazolt - egyszerre erősít egy NB I-es és egy NB II-es klubot

Az NB II-es Kazincbarcikát játékosként, míg az élvonalbeli Diósgyőrt scoutként erősíti a jövőben Varga József.
Csakfoci.hu 2024. március 6., szerda 12:36
Fotó: haon.hu
Az NB II-es Kazincbarcikát játékosként, míg az élvonalbeli Diósgyőrt scoutként erősíti a jövőben Varga József.
Szerző: Csakfoci.hu 2024. március 6., szerda 12:36

Újabb mérföldkőhöz érkezett az NB I-es Diósgyőr és a másodosztályú Kazincbarcika együttműködése: az NB II-es KBSC csapatában folytatja pályafutását korábbi 34-szeres magyar válogatott középpályás, Varga József, aki a DVTK-nál scoutként fog dolgozni.

A boon.hu beszámolt róla, hogy a rutinos futballistát szerda délelőtt hivatalosan bejelentették Barcikán, aki fél plusz egy évre érkezett a vegyészvárosba. Varga akár már a vasárnapi Gyirmót FC Győr elleni hazai találkozón bemutatkozhat új klubjában, ahol az a Csábi József a vezetőedző, akivel korábban dolgozott együtt a nemzeti csapatnál.

A sajtótájékoztatón egyébként részt vett dr. Bajúsz Endre, a DVTK sportigazgatója, valamint Simon Miklós, a DVTK LSA szakmai igazgatója is. Mint elmondták, Varga a Diósgyőrnél a játékosok kiválasztásában (scout) segédkezik a jövőben.

A 35 éves Varga télen a Debrecen csapatától távozott, a saját nevelésű középpályás 2008-ban mutatkozott be a Loki felnőttcsapatában, háromszor bajnokságot és szintén háromszor Magyar Kupát nyert. 34-szer szerepelt a válogatottban is, és több, mint 200 mérkőzésen lépett pályára a Loki mezében. A mostani szezonban egyre kevesebb játékperchez jutott a Lokiban, ezt mérlegelve a klub tiszteletben tartotta a játékos azon igényét, hogy még szeretné folytatni pályafutását, s ennek érdekében született a megegyezés a felek között a munkaszerződés felbontásáról - írták korábban a hajdúságiak.


Fotó: boon.hu
Olvastad már?
Közel 1 milliárdért igazoltak egymástól az NB I-es klubok: “A magyar liga kockázatos” - ezt mondja a szakértő
Olyan kérdésekre kerestük a választ, hogy mit jelent ez a szintű pénzmozgás a térségben, mi lehet mindennek a hozadéka a hazai bajnokságra nézve, de az is szóba került, a klubok tulajdonosai, első emberei mennyire nyitottak vagy elutasítóak abból a szempontból, hogy fizessenek egy játékosért? A kérdések megválaszolásában Polyák Balázs volt segítségünkre, aki az MTK korábbi sportigazgatójaként, majd klubmenedzsereként több játékos felépítésében és értékesítésében vett részt, a magyar klubvezetők közül a legtöbb pénzmozgással járó átigazolást ő bonyolította le, így jól ismeri azokat a szempontokat, amelyek a piacot mozgatják.
Elolvasom
Neked ajánljuk
Átigazolások
Újpest
Lőw Zsolt, Szalai Ádám
Sajtóhírek szerint Szalai Ádám nemet mondott az Újpest sportigazgatói pozíciójára. A lila-fehérek felvették a kapcsolatot Lőw Zsolttal is, aki azonban nem edzőként segítene.
Légiósok
Szalai Attila
A Kicker szerint a Hoffenheim sportigazgatója az olyan "átigazolási mellényúlások" miatt távozhat, mint például Szalai Attila, Mërgim Berisha és Anton Stach.
Nyíregyháza
Révész Bálint
A klubtulajdonos az erősítési tervekről is beszélt a csakfoci.hu-nak.
Tovább az összes átigazoláshoz