Fotó: mlsz.hu

Hibátlan az Eb-selejtezőkön a magyar U21-es válogatott - a Honvéd és az MTK fiatalja is remekelt

A magyar U21-es válogatott Máltán is begyűjtötte a három pontot, így két győzelemmel rajtolt el az Eb-selejtezőkön.
Dudás Gábor 2023. szeptember 12., kedd 19:36
Fotó: mlsz.hu
A magyar U21-es válogatott Máltán is begyűjtötte a három pontot, így két győzelemmel rajtolt el az Eb-selejtezőkön.
Szerző: Dudás Gábor 2023. szeptember 12., kedd 19:36

Már a 3. percben vezetést szerzett a magyar válogatott Máltán, Baráth indítása után Kovács Mátyás adott be jobbról és a kispesti Kocsis Dominik kapásból, 6 méterről a kapuba passzolt (0-1).

A gyors magyar vezető gólt szinte állandó magyar mezőnyfölény követte, de egy jó ideig nem tudtunk újabb veszélyt teremteni a kapu előtt, a hazaiak igen fegyelmezetten védekeztek. Nem volt túl magas a színvonal, de így is meglett a második gólunk még az első játékrészben, Kocsis Dominik a második találatát jegyezte a 41. percben (0-2).

A második félidőben is egyértelműnek tűnt, melyik csapat képvisdel nagyobb játékerőt, és bár a magyar válogatott nem játszott igazán jól ekkor sem, de a hajrában az MTK középpályása, Kovács Mátyás a két gólpassza után maga is eredményes volt egy remek lövésből, ő alakította ki a 0-3-s végeredményt.

Gera Zoltán együttese így Kazahsztán után Máltát is megverte, és a csoportfavorit spanyolokhoz hasonlóan két győzelemmel kezdte az Eb-selejtező csoport küzdelmeit.

A folytatásban viszont jön már keményebb riválisok következnek: októberben Skócia (idegenben) és Belgium (itthon) lesz a két ellenfelünk.

U21-es Eb-selejtező, B-csoport:

Málta - Magyarország 0-3 (Kocsis D. 3., 41., Kovács M. 85.)

Magyarország: Hegyi K. - Balogh, Iyinbor, Csinger - Kovács M., Baráth P., Kovács Ba., Kerezsi - Katona Bá., Lisztes, Kocsis

A csoport állása: 1. Spanyolország 6 pont (7-0), 2. MAGYARORSZÁG 6 (5-0), 3. Belgium 3 (1-0), 4. Skócia 0 (0-1), 5. Kazahsztán 0 (0-3), 6. Málta 0 (0-9)

Neked ajánljuk
Átigazolások
Ferencváros
Marquinhos Stankovic csapatához kerülhet?
Állítólag Stankovic hívására Marquinhos mégsem a Lokomotiv Moszkvába, hanem a városi rivális Szpartak Moszkvába szerződhet.
DVTK
23-szoros válogatott érkezett
Siniša Saničanin személyében 23-szoros bosnyák válogatott labdarúgót igazolt a DVTK. Az új igazolás a védelem közepén és bal oldalán is bevethető.
Diósgyőr
Szerződésbontás
A Diósgyőr közös megegyezéssel felbontotta Bitok Stephen szerződését.
Tovább az összes átigazoláshoz