Fotó: MTI/Szigetváry Zsolt

Hemingway: "A Fradi egy műmájer együttes, lelketlen légiósokkal, kilátástalan üzletpolitikával" - a Honvéd korábbi tulaja 18-20 csapatos NB I-et akar

George F. Hemingway szerint tisztességesen kellene elosztani az NB I-be különböző forrásokból befolyó pénzeket.
Nyikes Zoltán 2023. augusztus 11., péntek 12:14
Fotó: MTI/Szigetváry Zsolt
George F. Hemingway szerint tisztességesen kellene elosztani az NB I-be különböző forrásokból befolyó pénzeket.
Szerző: Nyikes Zoltán 2023. augusztus 11., péntek 12:14

A kaliforniai Malibuból jelentkezett be legújabb videójában a Budapest Honvéd korábbi tulajdonosa, George F. Hemingway, aki több más téma mellett ezúttal is kitért néhány gondolat erejéig a magyar foci aktuális történéseire. Az üzletember kemény kritikát fogalmazott meg a Ferencvárosról a korai BL-búcsú kapcsán, illetve az MLSZ-nek is adott néhány tanácsot az NB I működéséről.

– Nagyon sokan nagyon meglepődtek, hogy a Ferencváros ilyen egészen csúnya, szégyenletes vereséget szenvedett a feröeri asztalosokból és villanyszerelőkből álló csapat ellen, de én nem lepődtem meg egyáltalán – kezdte Hemingway a Fradi KÍ Klaksvík elleni vesztes BL-párharcáról.

A jelenlegi Ferencváros egy műmájer, egy mű csapat. Lelketlen légiósokból, sok pénzből összeszedett együttes, csomó pénz oda lett irányítva, hogy legyen egy magyar kirakatcsapat, de ez most a rossz irány. Azt is elmondom, hogy miért. Ahhoz, hogy a Ferencváros, vagy egy akármelyik más csapat nemzetközi porondon jó eredményeket érjen el hosszú távon, - és ha nem egy arab sejk a tulajdonos, aki 100 millió eurót, dollárt tud beletenni - jó bajnokságban kell játsszon.

Olyan bajnokságban, ahol hasonló erősségű csapatok vannak, legalább 4-5 hasonló erősségű. Ez a mostani taktikával nem megy. Az FTC sikerei egyáltalán nem felelnek meg annak a magyar viszonylatban óriási mennyiségű pénznek, amit beleöntöttek mindenféle helyről. Ez egy kilátástalan üzletpolitika, amit ők folytatnak. Én a legjobbakat kívánom nekik, ne értsük egymást félre, én szeretném ha jól szerepelnének, de hosszútávon ez nem működik.

A korábbi kispesti tulajdonos hozzátette, ahhoz, hogy a magyar válogatott jó legyen és a magyar klubcsapatok jól szerepeljenek hosszútávon a nemzetközi porondon, többek között az is kell, hogy az NB I-et bővítsék 18-20 csapatra.

– A következő, hogy a pénzt, ami befolyik az NB I-be különböző forrásokból, azt tisztességesen osszák el, ne legyen az sugallva, hogy a Ferencvárosnak kell a pénzt adni, ez nem jó. Kell, hogy egyenlő erősségű csapatok legyenek, amik mellett persze lesznek gyengébb csapatok is, de kell, hogy legyen pár nagy csapat. Ez rendkívül fontos, enélkül semmi nem működik. Azt gondolom, ha ez megvan, akkor az akadémiákról kijövő gyerekeknek helyük lesz a 18-20 magyar csapatban, és az MLSZ végül is elhatározza magát azon politika mellett, hogy a magyar labdarúgásban ebben az évben talán még 7, a következőben 5, azután pedig csak 3 légióst enged meg egy csapatban. Ekkor hosszútávon olyan fejlődés lesz a magyar labdarúgásban,hogy lesz több csapat is, amelyek nemzetközileg tudnak szerepelni abból a pénzből, amit Magyarországon össze lehet szedni. Szóval én nagyon reménykedem, hogy ebbe az irányba megyünk el, és azt is, hogy az MLSZ meghallja, hogy mik azok a dolgok, amik nem mennek feltétlenül jól – mondta még Hemingway.

Olvastad már?
EKL: "Váratlan megaláztatás, a kegyetlen Fradi futball-leckét adott és játszadozott a Hamrunnal" - lapszemle
Ezt írják a máltai lapok, miután a Ferencváros 6-1-re nyert a Hamrun elleni EKL-selejtező odavágóján. Lapszemle.
Elolvasom
Neked ajánljuk
Átigazolások
Ferencváros
Profi szerződés
A Ferencváros profi szerződést kötött Bagi Ádámmal, a 17 éves támadó 2019 óta erősíti a klubot.
Újpest
Milos Kosanovic
A negyedik kerületiek szerződtették a szabadon igazolható szerb védőt, Milos Kosanovicot.
Ajka
Schindler Szabolcs
A csakfoci.hu információi szerint nagy eséllyel a jelenleg a Vasas tartalékcsapatánál dolgozó Schindler Szabolcs lehet az ajkaiak új vezetőedzője.
Tovább az összes átigazoláshoz