Fotó: mlsz.hu

Hat játékos is kidőlt Gera csapatából: "Változtatunk a taktikánkon"

Több helyen is változott az U21-es válogatott kerete az elmúlt napokban, Gera Zoltán jó néhány újoncot kipróbálhat a görögök elleni pénteki és a ciprusiak elleni jövő keddi idegenbeli felkészülési mérkőzéseken.
Csakfoci.hu 2023. március 22., szerda 21:11
Fotó: mlsz.hu
Több helyen is változott az U21-es válogatott kerete az elmúlt napokban, Gera Zoltán jó néhány újoncot kipróbálhat a görögök elleni pénteki és a ciprusiak elleni jövő keddi idegenbeli felkészülési mérkőzéseken.
Szerző: Csakfoci.hu 2023. március 22., szerda 21:11

Férfi U21-es válogatottunk hétfőtől szerdáig az MLSZ telki edzőközpontjában készült a görögök és a ciprusiak elleni felkészülési mérkőzésekre, majd szerdán délután elutazott Athénba, a pénteken magyar idő szerint 16.30-kor kezdődő találkozó helyszínére - írja az mlsz.hu.

A keretben több változás is történt az utóbbi napokban, Komáromi György, Kosznovszky Márk, Katona Bálint, Horváth Artúr, Tóth Milán és Vas Gábor is kidőlt a sorból sérülés miatt, helyükre Sztojka Dominik, Kerezsi Zalán, Eördögh András, Szalay Szabolcs és Kovács Barnabás került.

Az elutazás előtt Gera Zoltán szövetségi edző elmondta: némileg változik a taktika a következő mérkőzésekre, aminek leginkább az aktuális kerethez történő alkalmazkodás az oka.

– Picit változtatunk a taktikánkon, más játékrendszerben futballozunk majd, mint az eddigi felkészülési mérkőzéseken. Meccsről meccsre szeretnénk fejlődni, előrelépni támadásban és védekezésben egyaránt. A mostani mérkőzéseken az egyik fontos célunk, hogy a támadásaink során több játékossal érkezzünk meg az ellenfél kapuja elé, hátul pedig a védőink bátrabban, agresszívebben futballozzanak. Mindkét leendő ellenfelünk támadófocit szeret játszani, ezért fontos a stabil védekezés, ebből kiindulva kell minél többször a védelmük mögé kerülnünk. Sok új játékos van a keretben, és bár rövid idő áll rendelkezésünkre a közös gyakorlásokra, bízom benne, hogy minél többen élni tudnak majd az adódó lehetőséggel – fogalmazott Gera Zoltán.

A magyar U21-es válogatott kerete:

Kapusok: Hegyi Krisztián (West Ham United), Molnár Zsombor (Dorog), Dúzs Gellért (Bp. Honvéd)

Védők: Szabó Alex (Bp. Honvéd), Szujó Attila (ETO FC), Iyinbor Patrick (Vasas), Debreceni Ákos (Siófok), Szabó Bálint (Újpest FC)

Középpályások: Baráth Péter (Ferencváros), Kállai Kevin (Mezőkövesd), Kovács Mátyás (MTK Budapest), Kata Mihály (MTK Budapest), Benczenleitner Barna (Budapest Honvéd), Kovács Barnabás (ZTE FC), Sztojka Dominik (Vasas), Kerezsi Zalán (Bp. Honvéd), Eördögh András (Bp. Honvéd)

Támadók: Vitális Milán (ETO FC), Kocsis Dominik (Bp. Honvéd)
Szalai József (Vasas), Németh Dániel (ZTE FC), Horváth Krisztofer (Kecskeméti TE), Szalay Szabolcs (ZTE FC)

Neked ajánljuk
Átigazolások
DVSC
Dániából igazoltak
A 19 éves Szűcs Tamás az FC Köbenhavn korosztályos csapatától igazolt haza.
Fradi
Jansen a Népligetben
Már fotó is készült arról, ahogyan Pascal Jansen az FTC Népligeti Sportközpontjában van. A Csakfoci úgy tudja, a felek még tárgyalnak egymással.
Újpest
Magyar játékos érkezett Debrecenből
A DVSC utánpótlás-válogatottját megvették a lilák, de a Loki később is kereshet a játékos eladásával.
Tovább az összes átigazoláshoz