Fotó: fkcsikszereda.ro

Hárommillió euróval segíti a magyar kormány az új lelátó megépítését Csíkszeredán

A 2021-es év legjelentősebb csíkszeredai beruházása kezdődhet el a magyar kormány támogatásával.
Nyikes Zoltán 2021. február 20., szombat 13:45
Fotó: fkcsikszereda.ro
A 2021-es év legjelentősebb csíkszeredai beruházása kezdődhet el a magyar kormány támogatásával.
Szerző: Nyikes Zoltán 2021. február 20., szombat 13:45

Egy nappal a román másodosztályú bajnokság tavaszi szezonjának kezdete előtt jelentette be az FK Csíkszereda, hogy új lelátóval bővül a város stadionja. Ráduly Róbert Kálmán projektmenedzser szerint az 1400 férőhelyes lelátó munkálatai március elején kezdődnek el, és egy év alatt szeretnék befejezni - írja a sport.szekelyhon.ro.

Gyakorlatilag ezzel fog befejeződni a csíkszeredai stadionnál zajló beruházás, ezzel lesz teljes a Székelyföld Labdarúgó Akadémia csíkszeredai bázisa – összegezte Szondy Zoltán klubelnök.

A magyar kormány által támogatott beruházás értéke 15 millió lej - ami nagyjából 3 millió eurónak és 1 milliárd 75 millió forintnak felel meg

- és ezt az összeget a Bethlen Gábor Alaphoz leadott pályázaton nyerték – mondta el Ráduly.

A lelátó éz az új épület a Nemzetközi Labdarúgó-szövetség (UEFA) és a Román Labdarúgó-szövetség (FRF) előírásainak megfelelő kiszolgáló-felületeket foglal majd magába. Szeretnék a stadion befogadóképességét 2500 férőhelyesre bővíteni, így az új fedett lelátóra 1400 széket terveztek. A követelményeknek megfelelő sajtópáholy, televíziós közvetítő- és kommentátor-állások, illetve a vegyes zóna is helyet kap majd az új épületben – sorolta Ráduly. Az új klubházba költözik majd az FK titkársága, ott lesz a felnőtt csapat öltözője, a vendégöltözők, de edzőterem, elsősegély pont, doppingszoba és szertár is létesül ott.

A Csíkszereda egyébként hazai pályán 2-0-ra nyert a Resicabánya ellen a szombat délelőtti bajnokin.

https://sport.szekelyhon.ro/labdarugas/2-liga/uj-lelatoval-bovul-a-csikszeredai-stadion

Közzétette: FK Csíkszereda – 2021. február 19., péntek

Neked ajánljuk
Átigazolások
Légiósok
Kerkez: irány az MU?
A magyar válogatott játékos édesapja éppen most fotózkodott a Kerkez iránt állítólag érdeklődő MU menedzserével, Erik Ten Haggal.
MLSZ
Szélesi Zoltán
A Csakfoci információja szerint Szélesi léphet feljebb és ő veheti át az U21-es válogatott irányítását Gera Zoltán távozása után.
Vasas
Gera az új edző
Desits Szilárd távozik az angyalföldiektől, a csapatot Gera Zoltán irányítja a jövőben - jelentette be a klub.
Tovább az összes átigazoláshoz