Gyász: Elhunyt a Diósgyőr egykori kupagyőztes játékosa

Elhunyt Feledi László, aki az 1976/1977-es idényben kupát nyert a Diósgyőrrel.
Csakfoci.hu 2024. április 15., hétfő 17:25
Elhunyt Feledi László, aki az 1976/1977-es idényben kupát nyert a Diósgyőrrel.
Szerző: Csakfoci.hu 2024. április 15., hétfő 17:25

Életének 71. évében elhunyt a DVTK kupagyőztes játékosa, Feledi László. Feledi Sajószentpéteren született 1953. október 4-én. Középiskolába Abaújszántón járt, ahol felfigyeltek a tehetségére, és leigazolták, 17 évesen már a felnőttek között játszott. Innen vitték Edelénybe, ahonnan 22 éves korában igazolt Diósgyőrbe, és két éven keresztül erősítette Szabó Géza éppen összeálló diósgyőri aranycsapatát. Az első idényben 15, a másodikban 11 bajnokin lépett pályára a kreatív középpályás.

Tagja volt az 1976/1977-es idényben Magyar Népköztársasági Kupa győztes csapatnak, a selejtezőben és a második csoportkörben rendszeresen játszott, a négyes döntőben (ebben az évben körmérkőzés döntött a kupa sorsáról) pedig az Újpesti Dózsa ellen 4-1-re megnyert meccsen kapott játéklehetőséget. Ezt követően Kazincbarcikán (KVSE, NB II.), majd Debrecenben (DMVSC, NB II.) játszott, az 1982/1983-as idénre viszont visszatért Diósgyőrbe, és alapemberként 28 élvonalbeli bajnokin szerepelt.

Később focizott még a Veszprémben (Bakony Vegyész, NB II.), Ózdon (Ózdi Kohász, NB II.) és Tiszaújvárosban (akkori nevén: Leninváros, Olefin SC; Területi bajnokság) is, majd nevelőegyesületében Abaújszántón vezetett le. Végül 1998-ban, nem sokkal 45. születésnapja előtt vonult vissza a labdarúgástól.

Vasárnap kerti munka közben érte a váratlan halál Ongán, temetéséről később intézkednek. A DVTK - DVSC mérkőzésen gyászszünettel adóznak emlékének - olvasható a tragikus hír a dvtk.eu-n.


Fotó: dvtk.eu
Neked ajánljuk
Átigazolások
Ricardo Moniz
Hosszabb távra is kinevezhetik
A holland edző vezetésével négy bajnokin kilenc pontot szerzett, kiharcolta az európai kupát, így elérte a szezoncélt a Zürich.
Fradi
Edzőkérdés
Marek Papszunt nevezte ki új edzőjének a Raków. A Fradival is hírbe hozott edző kapcsán a Csakfoci korábban jelezte, hogy nem benne gondolkodnak az FTC-nél.
Fradi
Játékoseladások?
"Csak különleges ajánlat esetén engedünk el játékost" - utalt Hajnal Tamás többek között Marquinhos vagy Varga Barnabás esetleges értékesítésére. (M4 Sport)
Tovább az összes átigazoláshoz