Gyász: Az 50. születésnapját sem élte meg a Loki és a Honvéd korábbi játékosa

49 éves korában elhunyt az egyszeres válogatott bolgár csatár, Ivo Georgiev, aki Magyarországon a DVSC, a Dorog és a Honvéd mezét is viselte korábban.
Dudás Gábor 2021. november 14., vasárnap 21:17
49 éves korában elhunyt az egyszeres válogatott bolgár csatár, Ivo Georgiev, aki Magyarországon a DVSC, a Dorog és a Honvéd mezét is viselte korábban.
Szerző: Dudás Gábor 2021. november 14., vasárnap 21:17

Az 1972-ben született Ivo Georgiev 1990-ben, 18 évesen igazolt az akkor másodosztályú DVSC-hez és utolsó debreceni idényében (1992/1993) házi gólkirályként segítette a feljutáshoz a Lokit. Ám az NB I-ben már nem futballozott Debrecenben, mivel a hajdúságiak elcserélték a másodosztályú Doroggal a később Loki-ikonná váló Szatmári Csabára.

Dorogon már kevésbé ment jól a támadónak, aki alig fél év után távozott és hazatért, majd olyan jó formába került, hogy az 1996-os Eb bolgár keretében is helyet kapott. Ehhez gólkirályi címe is kellett az 1995/1996-os idényben, amikor Georgiev hat gólt szerzett például a Spartak Varna színeiben, a Spartak Plovdiv elleni találkozón.

Viszont végül csak egy meccsig jutott címeres mezben. Karrierje kései szakaszában, 2001-ben a Honvédhoz szerződött, ám alapemberré nem tudott válni. Pályafutása utolsó klubja aztán a bolgár Botev Vratsa volt, 2002-ben vonult vissza az aktív játéktól.

A 49 éves korában, szívelégtelenség következtében elhunyt korábbi támadót november 20-án helyezik majd örök nyugalomra Szófiában.

Nyugodjék békében.

Georgiev a DVSC 1993-as NB II-es csapatában (alsó sor, balról a negyedik a bolgár):

És egy frissebb fotó az egykori csatárról:

Neked ajánljuk
Átigazolások
RB Leipzig
Orbán Willi
Sajtóhírek szerint Orbán Willi hamarosan szerződést hosszabbít Lipcsében.
Ajka/Vasas
Schindler Szabolcs
Ahogyan azt honlapunk előre jelezte: távozott a Vasas tartalékcsapatától Schindler Szabolcs és az NB II-es Ajka vezetőedzője lett.
Ferencváros
Profi szerződés
A Ferencváros profi szerződést kötött Bagi Ádámmal, a 17 éves támadó 2019 óta erősíti a klubot.
Tovább az összes átigazoláshoz