Fotó: fradi.hu

Gerának már elég volt 4-5 jó Fradi-meccs Lisztestől, hogy behívja őt a válogatottba

Marco Rossi a felnőttválogatottban még nem számított Lisztes Krisztiánra, aki az U21-es keretbe azonban már bekerült Gera Zoltánnál.
Budai László 2023. május 25., csütörtök 15:36
Fotó: fradi.hu
Marco Rossi a felnőttválogatottban még nem számított Lisztes Krisztiánra, aki az U21-es keretbe azonban már bekerült Gera Zoltánnál.
Szerző: Budai László 2023. május 25., csütörtök 15:36

Két utolsó felkészülési mérkőzését játssza a Gera Zoltán vezette U21-es válogatott az őszi Eb-selejtezők megkezdése előtt - írja az mlsz.hu. A férfi U21-es válogatott tíz hónappal ezelőtt kezdte meg az idén ősszel kezdődő Eb-selejtező sorozatot megelőző felkészülési mérkőzéseit, és június közepén játssza két utolsó ilyen találkozóját: május 15-én 17.30-tól Nagyszombaton, a házigazda szlovákok ellen lépünk pályára, majd május 19-én 19.15-től az izlandiakat fogadjuk a Bozsik Arénában.

Gera Zoltán együttese az eddigi hat felkészülési mérkőzéséből ötöt (Bulgária, Litvánia, Azerbajdzsán, Görögország és Ciprus ellen) megnyert, egyedül a dánokkal szemben maradt alul a törökországi edzőtáborozása során.

A magyar válogatott keretében három U21-es újonc szerepel, a ferencvárosi Lisztes Krisztián, aki a klubcsapatában mutatott meggyőző teljesítményével érdemelte ki, hogy 18 évesen bekerülhessen az U21-esek közé, a siófoki Horváth Milán és a Paks több poszton is bevethető játékosa, Vas Gábor. Lisztes meghívása már a felnőttválogatott kapcsán is több helyen felmerült, Marco Rossi néhány napja úgy indokolta kimaradását, hogy "nem elég 4-5 jó meccset produkálni a Fradiban ahhoz, hogy valakit behívjak a válogatott keretébe."

Gerának azonban a jelek szerint ezzel nem volt gondja.

- A legutóbbi összetartásunkon több újonnan behívott játékos is jó teljesítményt nyújtott, és az azóta eltelt hetekben is voltak néhányan, akik kiemelkedő teljesítményükkel kiharcolták maguknak a kerettagságot, ezért ezúttal kellemes gondjaink adódtak a válogatott névsorának összeállításakor. Komoly versenyhelyzet alakult ki a csapatban, elsősorban a támadó pozíciókban rendelkezünk bőséges választási lehetőséggel, bízom benne, hogy mindenki rendelkezésre áll majd a szlovákok és az izlandiak elleni meccseken. Két nehéz ellenfél vár ránk az utolsó két felkészülési mérkőzésen, amelyek fontos tapasztalatokkal szolgálhatnak az őszi Eb-selejtezők előtt – mondta Gera Zoltán az mlsz.hu-nak.

A mieink június 5-én kezdik meg a felkészülést a két mérkőzésre.

A válogatott kerete

Kapusok

Hegyi Krisztián (West Ham United)
Molnár Zsombor (Dorog)
Dúzs Gellért (Bp. Honvéd)

Védők

Szabó Alex (Bp. Honvéd)
Vas Gábor (Paksi FC)
Iyinbor Patrik (Vasas)
Horváth Milán (Siófok)
Debreceni Ákos (Siófok)

Középpályások

Kovács Mátyás (MTK Budapest)
Eördögh András (Bp. Honvéd)
Bényei Ágoston (DVTK)
Kosznovszky Márk (Kozármisleny)
Kata Mihály (MTK Budapest)
Kovács Barnabás (ZTE FC)
Komáromi György (Puskás Akadémia)
Kerezsi Zalán (Bp. Honvéd)

Támadók

Vitális Milán (ETO FC)
Kocsis Dominik (Bp. Honvéd)
Lisztes Krisztián (Ferencváros)
Tóth Milán (Sturm Graz)
Németh Dániel (ZTE FC)
Horváth Krisztofer (Kecskeméti TE)
Vancsa Zalán (Lommel)

Neked ajánljuk
Átigazolások
Ricardo Moniz
Hosszabb távra is kinevezhetik
A holland edző vezetésével négy bajnokin kilenc pontot szerzett, kiharcolta az európai kupát, így elérte a szezoncélt a Zürich.
Fradi
Edzőkérdés
Marek Papszunt nevezte ki új edzőjének a Raków. A Fradival is hírbe hozott edző kapcsán a Csakfoci korábban jelezte, hogy nem benne gondolkodnak az FTC-nél.
Fradi
Játékoseladások?
"Csak különleges ajánlat esetén engedünk el játékost" - utalt Hajnal Tamás többek között Marquinhos vagy Varga Barnabás esetleges értékesítésére. (M4 Sport)
Tovább az összes átigazoláshoz