Fotó: facebook.com/philadelphiaunion

Gazdag végre újra "igazi gólokat" szerez: "Attól, aki a 10-es mezt viseli, különösen ezt várjuk"

Gazdag Dániel remek formájával a Philadelphia Union menedzsere is egyre elégedettebb.
Budai László 2024. április 13., szombat 13:18
Fotó: facebook.com/philadelphiaunion
Gazdag Dániel remek formájával a Philadelphia Union menedzsere is egyre elégedettebb.
Szerző: Budai László 2024. április 13., szombat 13:18

Újra "igazi gólokat" láthatnak a Philadelphia Union szurkolói Gazdag Dánieltől - hívta fel rá a figyelmet a Daily Times. A magyar válogatott támadó 2022-ben valósággal berobbant Amerikába, 22 bajnoki gólt szerzett, ebből 15-öt akcióból, csapatával pedig az MLS-döntőig meneteltek.

Gazdag a gólok számával tavaly sem maradt adós, de nagyon átrendeződött azok megoszlása. Minden sorozatot figyelembe véve ezúttal is eljutott 22-ig, de ebből 18-szor 11-esből volt eredményes, így mindössze négy akciógólt szerzett a szezonban. A mostani idényben azonban megint a régi Gazdag lépett pályára, nagyon hamar eljutott öt találatig és ebből háromszor akcióból talált be.

- Nem gondolkodtam túl sokat ezen - mondta Gazdag. - Tudtam, hogy ha jönnek a lehetőségek, akkor betalálok. Nem helyeztem magamra nyomást. A legfontosabb, hogy gólokat kell lőnöm, nem számít, hogyan jönnek. Tavaly rengeteg büntetőt kaptunk, próbáltam mindet értékesíteni, és ez jól is működött. Idén már három nem büntetőből szerzett gólt is szereztem, úgyhogy ezzel is elégedett vagyok. De a célom csak az, hogy minél többször eredményes legyek.

"Néha ez a helyzet, az embernek van egy kis szünete" - beszélt ugyanerről a témáról Jim Curtin menedzser. - Dani tavaly is komoly számokat hozott a gólok tekintetében.

Természetesen többet akarunk tőle látni akcióból, így van ez minden játékos esetében, de különösen ez a helyzet annál, aki a 10-es mezt viseli. De most nagyon-nagyon erős évkezdetet láthattunk tőle. Ez az, amit a játékosaidtól elvársz: lőjenek egy győztes gólt, ami a döntetlenből győzelmet csihol, és 30 ezer ember elhallgat

- utalt Curtin Gazdag legutóbbi találatára, amellyel a 90. percben nyerte meg a meccset a Nashville otthonában.

Olvastad már?
Nem győzik ünnepelni Dárdaiékat a 63 ezer ember előtti K.O. után: "Király, király, király!"
Dárdai Pál a szurkolóknak és a rendőrségnek is köszönetet mondott a Rostock elleni 4-0 után.
Elolvasom
Neked ajánljuk
Átigazolások
Gyirmót
Ketten távozhatnak
Honlapunk úgy értesült, hogy Soltész Dominik és Kovács Milán is távozik az NB II-es Gyirmót csapatától, utóbbi játékos pedig a Budapest Honvéd színeiben folytathatja.
Újpest/DVSC
Baranyai Nimród
A Debreceni VSC U21-es válogatott jobbhátvédjével, Baranyai Nimróddal pótolhatja az Újpest a kölcsönjátéka után Zalaegerszegre visszatérő Huszti Andrást. (nso.hu)
Újpest
Mészöly Géza
Hivatalossá vált, hogy nem hosszabbítják meg Mészöly Géza vezetőedző lejáró szerződését.
Tovább az összes átigazoláshoz