Fotó: fradi.hu

Fradi: "Sikeres transzferidőszakon vagyunk túl" - Hajnal kulcsfontosságú titkot árult el a magyar érkező lehetséges vételáráról

A sportigazgató szerint az érkezők közül négy játékost is továbbértékesíthet a Fradi, így ők akár jó befektetést is jelenthetnek a klub számára.
Nyikes Zoltán 2023. február 17., péntek 8:37
Fotó: fradi.hu
A sportigazgató szerint az érkezők közül négy játékost is továbbértékesíthet a Fradi, így ők akár jó befektetést is jelenthetnek a klub számára.
Szerző: Nyikes Zoltán 2023. február 17., péntek 8:37

A február 14-én lezárult transzferidőszakban Myenty Abena, Owusu Kwabena, Nikolai Baden Frederiksen, Baráth Péter és Mehdi Boudjemaa csatlakozott a Ferencváros keretéhez. Róluk, valamint az átigazolási szezonról kérdezte a klubhonlap Hajnal Tamás sportigazgatót.

– Egy nagyon hosszú, intenzív időszak volt, a világbajnokság miatt az NB I őszi szezonja hamarabb befejeződött, így a transzferek is megkezdődtek már november közepén. Myenty Abena és Owusu Kwabena ügye hosszúra elnyúlt, ám végül őket is sikerült leigazolni. Azt gondolom, hogy egy sikeres transzferidőszakon vagyunk túl, amiben voltak nehézségek, de azokra a posztokra azokat a típusú játékosokat tudtuk megszerezni, akiket szerettünk volna. Volt egy nagyon nagy eladásunk is, Aissa Laidouni személyében újra egy topbajnokságba, a Bundesligába értékesítettünk játékost. Az átigazolási időszak végén még két új labdarúgót, Baráth Petit és Mehdi Boudjemaa-t is sikerült megszereznünk. Reméljük, az új játékosok minél hamarabb beépülnek és a csapat erősségei lesznek.

Hajnal Abena és Owusu megszerzésével kapcsolatban elmondta, nem a Fradi volt az egyedüli kérő, komoly konkurenciát is le kellett győzniük, továbbá azt is megjegyezte, hogy Abenán kívül a másik négy érkezőben még egy további eladás is benne lehet, így ők akár jó befektetést is jelenthetnek a klub számára. A sportigazgató külön kitért a Lokitól szerződtetett Baráthra is.

– Nagy öröm, hogy sikerült őt szerződtetni. Vele kapcsolatban már régóta kapcsolatban voltunk a Debrecennel, de az ár, amit eddig kértek érte, az nagyon magas volt. Most lehetőség nyílt egy olyan konstrukciót megteremteni, amelyben a kockázatot a mi részünkről alacsonyan tudjuk tartani, de érdekességképpen megjegyezném, hogy egy végleges vásárlás esetén így is például

Aissa Laidouni vételi árához képest (a korábbi sajtóhírek és a Transfermarkt szerint nagyjából 500 ezer euró körüli összeg lehetett a vételár - a szerk.) lényegesen magasabb összegről beszélünk. Bízom benne, hogy Peti tehetsége ki tud nálunk teljesedni, és meghatározó tagja tud lenni a Fradinak rövid, közép és hosszú távon is. Szerintem megvannak ehhez a képességei

– folytatta Hajnal.

A korábbi kiváló középpályás kitért az átigazolási időszak zárása után egy nappal megszerzett Mehdi Boudjemaa helyzetére is.

– A középpályán az egész tél folyamán próbáltunk reagálni Aissa Laidouni távozásával kapcsolatban. Nagyon sok tárgyalás folyt, melyek nem mindig vezettek pozitív eredményre különböző okok miatt. Mehdi játékát is régóta ismertük, követtük, a Hataysporral ráadásul egy jó kapcsolat is kialakult a tavalyi évben. Természetesen nagyon sajnáljuk, ami Törökországban és Szíriában történt, együttérzünk az emberekkel és a klubbal is, sok erőt kívánunk nekik, hogy talpra tudjanak állni. Ebben a helyzetben viszont nagyon gyorsan tudtunk reagálni, és lehetőség nyílt egy olyan játékost szerződtetni, aki tökéletesen belepasszol abba a profilba, amit mi kerestünk.  

Olvastad már?
A Fradi keresi a kiskaput az EL-keret miatt: "Mindent megvizsgálunk, hogy ilyen speciális esetben mit lehet tenni" - Hajnal bejelentett egy új igazolást is
Az FTC sportigazgatója, Hajnal Tamás elárulta, hogy még bíznak benne, hogy változtatni tudnak a leadott Európa Liga-kereten, emellett friss részleteket árult el az új igazolások szerződésével kapcsolatban, és egy új érkezőt is bejelentett.
Elolvasom
Neked ajánljuk
Átigazolások
DVSC
Távozó
Távozik a DVSC-től Andrija Majdevac. A 26 éves szerb támadó 2023 augusztusában érkezett a DVSC-hez, de a tavaszi szezont kölcsönben már Szerbiában töltötte.
Légiósok / Mezőkövesd
Kövesdről igazolt a szlovák élvonal újonca
A szlovák élvonalba feljutott KFC Komárno csapata hivatalosan is bejelentette a Mezőkövesdről érkező 31 éves középpályás, Nagy Gergő szerződtetését.
Nyíregyháza
Itt a második nyári igazolás
Megvan a Nyíregyháza második nyári igazolása, Tóth Balázs is a Szparinál folytatja pályafutását.
Tovább az összes átigazoláshoz