Fotó: fradi.hu

Fradi: Megvették a Puskás egyik legjobb támadóját, de le is passzolták egy másik NB I-es klubnak - hivatalos

Hivatalossá vált, hogy a Puskás Akadémia támadója, Gruber Zsombor a Ferencvároshoz igazolt. Az is eldőlt, hogy a fiatal támadó a szezon végéig a ZTE együttesét erősíti kölcsönben.
Nyikes Zoltán 2024. február 9., péntek 16:05
Fotó: fradi.hu
Hivatalossá vált, hogy a Puskás Akadémia támadója, Gruber Zsombor a Ferencvároshoz igazolt. Az is eldőlt, hogy a fiatal támadó a szezon végéig a ZTE együttesét erősíti kölcsönben.
Szerző: Nyikes Zoltán 2024. február 9., péntek 16:05

Habib Maiga, Kenan Kodro és Edgar Szevikjan után újabb játékossal bővült a Ferencváros kerete, ugyanis

a zöld-fehéreknél folytatja pályafutását a 19 éves magyar korosztályos válogatott támadó, Gruber Zsombor, aki a Puskás Akadémiától érkezik a Népligetbe. A közleményből az is kiderül, hogy az újonnan igazolt fiatal támadó a szezon végéig a ZTE együttesét erősíti kölcsönben.

– Nagyon örülünk, hogy sikerült megszereznünk Gruber Zsombort. Úgy gondoljuk, ő a magyar labdarúgás egyik legtehetségesebb támadójátékosa. Szeretnénk őt tovább építeni, ezzel a Ferencváros és a magyar futball számára is nagy értéket teremteni. A rövid távú szakmai cél, hogy az ideigazolása után a ZTE együttesének adjuk kölcsön, ezzel minél több játékpercet tudjon szerezni a szezon még hátralevő részében. Nyártól nagyon számítunk rá, és reméljük, hogy minél előbb be tudjuk építeni a csapatba – mondta a Ferencvárosi Torna Club sportigazgatója, Hajnal Tamás.

Gruber a Győrszentiván és az ETO FC Győr utánpótlásában kezdett el futballozni, majd 2017-ben, 13 évesen került a Puskás Akadémiára. Az U21-es válogatott támadó 2021-től volt tagja az első csapatnak, amelyben 50 tétmérkőzésen lépett pályára, ezeken 10 találat, valamint 5 gólpassz került fel a neve mellé.

Olvastad már?
"Dárdai Pali mondta nekem, hogy ne csodálkozzunk azon, ha az edzők nem vetik meg az alkoholt" - Tilos passzolni a magyar foci jolly jokerével
Talán nincs még egy olyan szereplője a magyar futballnak, aki annyi pozícióban feltűnt az elmúlt években, mint ő. Az MLSZ-nél kezdte, ahol nem volt felhőtlen a viszonya a szövetségi kapitánnyal, mivel vezetői sítlusa akkor szokatlan volt itthon. Szerinte azért nincs könnyű dolga, mert a hazai fociban sok helyen nem a tudást, önálló vezetői karaktert keresnek, hanem egy végrehajtót, ezért az is megfordult a fejében, hogy külföldön vállaljon munkát. Nevezték már Kubatov Gábor és Kisteleki István "emberének" is. A döntéseiben mindig nagyobb szerepet játszott a tudatosság, mint az érzelmek, ezért is hagyta ott 22 évesen saját nevelésű játékosként a Fradit. Ő is meglepődött, hogy a BVSC vezetőedzőnek hívta, hiszen ebben a szerepben még nem láthattuk itthon. Tilos passszolni Szekeres Tamással.
Elolvasom

 

Neked ajánljuk
Átigazolások
Ferencváros
Szerződéshosszabbítás
A Fradi meghosszabbította a 21 éves Katona Bálint szerződését.
Leverkusen
Bősze Levente
Újabb magyar utánpótlás-válogatott játékos igazolhat külföldre: a Bundesligában listavezető Bayer Leverkusenhez szerződhet a 2009-es születésű Bősze Levente. (twitter.com/wonderkidshun)
U21-es válogatott
Szélesi Zoltán
Beigazolódott a Csakfoci korábbi értesülése: Szélesi Zoltán veszi át az U21-es magyar válogatott irányítását.
Tovább az összes átigazoláshoz