Fotó: fradi.hu

Fradi: Eurómilliós játékosok helyzete bizonytalan a csapatnál - így alakulhat a sorsuk

A kölcsönvett játékosok között van magyar és chilei válogatott, a kölcsönadottak között szerb válogatott, belga élvonalban szereplő vagy ezüstérmes játékos. Most összefoglaltuk, információink szerint közülük kikhez nem ragaszkodnak és kik maradhatnak a nyári átigazolási szezonban a Fradinál.
Budai László 2023. május 18., csütörtök 12:39
Fotó: fradi.hu
A kölcsönvett játékosok között van magyar és chilei válogatott, a kölcsönadottak között szerb válogatott, belga élvonalban szereplő vagy ezüstérmes játékos. Most összefoglaltuk, információink szerint közülük kikhez nem ragaszkodnak és kik maradhatnak a nyári átigazolási szezonban a Fradinál.
Szerző: Budai László 2023. május 18., csütörtök 12:39

A bajnoki cím bebiztosítása után a Ferencváros már a Bajnokok Ligája selejtezősorozatára készülhet, és alakíthatja ki a következő évi keretét. A mostani átigazolási nyár abból a szempontból is érdekes lesz a klubnál, hogy talán még soha nem volt ennyi, jó minőségű labdarúgó sorsa kérdéses. Ennek az egyik oka, hogy a zöld-fehérek a tavaszi szezonra több esetben is csak kölcsönszerződést kötöttek új igazolásaikkal, később érvényesíthető, vásárlási opcióval. A másik ok, hogy talán még soha nem szerepeltek ennyire jól és/vagy ennyire minőségi ligákban a klub kölcsönadott labdarúgói, mint a 2022/23-as évadban. Ennek apropóján utánajártunk, hogy milyen jövő valószínűsíthető ezeknek a játékosoknak.

A kölcsönvett játékosok

Baráth Péter

Klubja: DVSC

Életkor: 21 éves

Becsült értéke: 1 millió euró*

Az FTC sportigazgatója, Hajnal Tamás korábban elárulta, hogy hosszú ideje próbálták megszerezni a már a magyar válogatottban is bemutatkozott középpályást - néhány hónappal ezelőtt pedig sikerrel is jártak. A Debrecentől kölcsönvett labdarúgó ugyan kisebb sérüléssel érkezett, de miután teljesen felépült, folyamatosan megkapta a lehetőséget a szakmai stábtól, és élt is a bizalommal, ezt mutatja, hogy az elmúlt három bajnokin már egyaránt kezdőként szerepelhetett.

Információink szerint a Fradinál nagyon elégedettek Baráth tavaszi teljesítményével és edzésmunkájával is, azt kapták tőle, amire a korábbiak alapján is számítottak, ezért azon dolgoznak a klubnál, hogy meg tudják őt tartani. Ez azonban nem lesz egyszerű, a DVSC ugyanis megkéri a játékos árát (szintén Hajnal korábban egy Aissa Laidouni vételi árához képest lényegesen magasabb összegről beszélt), ezért még komoly alkudozás várható a következő időszakban, a szándék mindenesetre megvan a Fradinál, hogy végleg leigazolják Baráthot, kérdés, hogy sikerül-e dűlőre jutni a Lokival.

Esély a maradásra: 70% - a maradék 30 azon múlik, hogy sikerül-e a megegyezés

Nikolai Baden Frederiksen

Klubja: Vitesse

Életkor: 22 éves

Becsült értéke: 2,5 millió euró*

A dán Nordsjaellandnál és az olasz Juventusnál nevelkedett, a Transfermarktnál 2,5 millió euró értékűre becsült 22 éves csatárt télen vette kölcsön egy évre, vételi opcióval a Fradi. A Vitesse-től szerződtetett labdarúgó azonban nem váltotta be a hozzá fűzött reményeket, öt bajnokin játszott 308 percet, ez alatt egy gólpasszt jegyzett.

Úgy tudjuk, emiatt az FTC-nek az a terve a labdarúgóval, hogy nem tartja őt meg a 2023-as év végéig, hanem már nyáron visszaküldi holland egyesületéhez.

Esély a maradásra: 5% - nagyon váratlan eseménynek kell ahhoz történnie, hogy maradjon. Az persze kérdéses lehet, hogy a játékos szerződésében van-e nyári visszaküldési opció, de a Vitesse-nek sem érdeke, hogy ősszel az NB I-ben se szerepeljen Frederiksen.

Ángelo Sagal

Klubja: Gaziantep

Életkor: 30 éves

Becsült értéke: 1 millió euró*

A szörnyű, törökországi földrengés miatt lépett vissza a játékos csapata, a Gaziantep a török bajnokságtól, a Fradi így tudta kölcsönvenni a támadót, akit egyébként már régebb óta figyelt. Bár a chilei válogatott labdarúgó is csak öt bajnokin játszott, információink szerint a Fradinál adnának esélyt Sagalnak, hogy maradjon a klubnál, de természetesen a játékos török klubjával még egyeztetni kell ehhez. 

Esély a maradásra: 70% - kicsit hasonló a helyzet Baráthéhoz, tehát az anyagiakon sok múlhat, igaz, a chilei játékosról vélhetően könnyebben mondanának le adott esetben.

Mehdi Boudjemaa

Klubja: Hatayspor

Életkor: 25 éves

Becsült értéke: 1,5 millió euró*

Frederiksenhez hasonlóan nem nagyon tudta megmutatni magát a Hatayspor algériai középpályása, aki még ideérkezése után játszott három bajnokit (egyszer ezekből csak egy percet), de március közepe óta keretben sem volt. Úgy tudni, a játékos megsérült, amiből még nem is épült fel, többek között emiatt is jelenthető ki, hogy az ő maradására igen kicsi az esély. 

Esély a maradásra: 5% - váratlan történés kellene hozzá

*az értékek minden esetben a Transfermarkt becslései, amelyek nem egyeznek meg a játékosok valós, piaci árával. (A cikk a hirdetés alatt folytatódik.)


A kölcsönadott labdarúgók

Zeljko Gavric

Ide adták kölcsön: DAC

Életkor: 22 éves

Becsült értéke: 1,20 millió euró*

Amikor szerződtették a Crvena zvezdától, akkor a szerb bajnokság egyik legdrágább játékosa volt, az NB I-ben pedig a legértékesebb futballista lett (a TM-értékeket vizsgálva), de ebből sokat még nem láttak a zöld-fehér szurkolók. Ezért a klub még tavaly ősszel, egyértelműen azzal a szándékkal adta őt kölcsön Dunaszerdahelyre, hogy egy jó szezon után esetlegesen be tudják építeni a Fradiba is a már a szerb válogatottban is szerepelt, még mindig csak 22 éves támadót. Gavricnak sérülései miatt sem volt tökéletes a szezonja, de legalább újra játékban lehetett, szerepet kapott 16 meccsen, rúgott gólokat, adott gólpasszokat - a DAC-cal ezüstérmet nyert a szlovák élvonalban. Az esélyt várhatóan megkapja majd a nyári felkészülés során.

Esély a maradásra: 30% - azt azért nem lehet állítani, hogy a DAC-nál megváltotta volna a világot, a Fradi pedig a Dunaszerdahelyhez képest is magasabb szint. Sok múlik majd azon, hogy a nyári felkészülés alatt mit látnak benne Csercseszovék, és hogy mennyire lesz telített a csatárposzt.

Stjepan Loncar

Ide adták kölcsön: Kortrijk

Életkor: 26 éves

Becsült értéke: 1 millió euró*

Szintén egy olyan játékos, akitől többet vártak a klubnál, hiszen a Rijeka csapatkapitányaként igazolták le. Tavaly ősszel a belga élvonalbeli és a szezon nagy részében Bernd Storck által irányított Kortrijkba adták őt kölcsön. Nem is volt rossz idénye a magyarnál erősebb ligában: 22 meccsen 1178 percet játszott, igaz, ebből kilencszer becserélték, de a bajnokság utolsó öt meccséből négyszer is kezdett - a bennmaradást elérték az együttessel. Ezen a poszton voltak problémái a Fradinak, hiszen télen Aissa Laidounit eladták, Muhamed Besic súlyos sérülést szenvedett, de Vécsei Bálintnak is voltak kisebb sérülései. Már csak emiatt is lehet rá nagyobb esély, hogy a következő szezonban számíthatnak rá.

Esély a maradásra: 50-60% - itt is fontos lesz, hogy a szakmai stáb mit lát majd "testközelből", valamint az, hogy mennyire sikerül erősítenie az FTC-nek a középpályás pozícióban.

Roko Baturina

Ide adták kölcsön: Maribor, Racing Santander

Életkor: 22 éves

Becsült értéke: 400 ezer euró*

Ebben a szezonban kétszer is kölcsönadták őt. Előbb a szlovén Maribornak, ahol hamar duplázott a BL-selejtezőben, a szlovén élvonalban pedig 19 meccsen 5 gólig és egy gólpasszig jutott. Az előzetes hírek arról szóltak, hogy egy évre került kölcsönben vételi opcióval, de már télen távozott. Igaz, nem a Fradihoz jött vissza, hanem a spanyol másodosztályú Racing Santanderbe szerződött, ahol régen látott jó formába került, 13 bajnokin négy gólnál és három gólpassznál jár, külföldi lapértesülések pedig arról szóltak, hogy marasztalnák a támadót, de az erősen kérdéses, hogy a klub, amely Baturina jó teljesítményének is köszönhetően benn maradt a La Liga2-ben anyagilag tud-e olyan ajánlatot adni az FTC-nek, amely megfelelő lenne.

Esély a maradásra: 10% - a 2021/22-es szezon őszén a Lech Poznannál volt kölcsön, de nem számítottak rá, majd tavasszal a Fradinál csak az NB III-as csapatot erősítette. Ez a szezonja annál sokkal jobban sikerült, de az elmúlt évek nem jósolnak sok jót a játékosnak.

Katona Bálint

Ide adták kölcsön: KTE

Életkor: 20 éves

Becsült értéke: 450 ezer euró*

Ősszel parádézott az NB I-be berobbanó Kecskemétben, öt gólt és egy gólpasszt jegyzett, a legígéretesebb fiatal volt a teljes mezőnyben. Tavasszal kicsit kevesebb játéklehetőséget kapott, de több mint 700 perc azért jutott neki, és rúgott is két gólt. Az biztos, hogy a teljesítményét folyamatosan követték.

Esély a maradásra: 10% - bár jó szezonja volt, jelen állás szerint az tűnik valószínűnek, hogy egy újabb kölcsönadás vár rá, de az is elképzelhető, hogy érdeklődő esetén eladják a támadót.

Varga Ádám

Ide adták kölcsön: KTE

Életkor: 24 éves

Értéke: 250 ezer euró*

Bár második számú kapus volt Kecskeméten, azért igen sok lehetőséget kapott. Egyszer sérülés miatt csereként kellett beállnia, emellett nyolc NB I-es bajnokit is végigvédett. Ezzel pedig a Soroksáron töltött másodosztályú szezonok után először szerzett élvonalbeli tapasztalatot. Dibusz Dénes helye megingathatatlan a Fradinál, azonban Bogdán Ádám és Szécsi Gergő szerződése is lejár, emiatt könnyen elképzelhető, hogy Varga lesz a csapat új második számú kapusa.

Esély a maradásra: 85%

Katona Máté

Ide adták kölcsön: KTE

Életkor: 25 éves

Becsült értéke: 200 ezer euró*

Számára az volt a legfontosabb, hogy a sérülések után újra első osztályú játéklehetőséget szerezzen, ezt 16 meccsen meg is kapta a szezonban remeklő KTE-nél, így újra fel tudta építeni magát. Úgy tudjuk, Kecskeméten is szívesen megtartanák őt, de más NB I-es érdeklődője is van, így a játékos nem a Ferencvárosban folytatja karrierjét.

Esély a maradásra: 5%

Fortune Bassey (Degerfors, 24, 500 ezer euró*), Giorgi Kharaishvili (Dinamo Tbilisi, 26, 200 ezer euró*): Előbbi ezúttal a svéd élvonalbeli Degerfors kölcsönjátékosa, utóbbi pedig annak a grúz Dinamo Tbilisinek, amely a BL-selejtezőjében is indulhat (még 2022-es bajnoki címe miatt), és akár a Fradival is összekerülhet. Őket nemrég adták kölcsön, szerződésük még hosszabb távra szól.

*az értékek minden esetben a Transfermarkt becslései, amelyek nem egyeznek meg a játékosok valós, piaci árával.

Olvastad már?
BL-selejtezők: A Fradi útja soha nem volt még ennyire kikövezve - itt vannak a legfrissebb lehetséges ellenfelek
A Fradi tavaly a második selejtezőkörben is még csak éppen hogy kiemelt volt, ebben a szezonban viszont a harmadik körös kiemelés is magabiztosan megvan, ami a koefficiens-pontokat illeti. Persze odáig el is kell jutni, és nehéz ellenfelek már az első selejtezőkörben is jöhetnek, az elmúlt évek jó szereplései azonban sosem látott jó esélyt kínálnak.
Elolvasom
Neked ajánljuk
Átigazolások
Paks
Hegedűs János
Hegedűs János a Paksi FC kölcsönjátékosaként szerepel majd az új szezonban az FK Csíkszereda együttesében.
Hertha
Dárdai Márton
Német sajtóhírek szerint bizonytalan Dárdai Márton jövője a Herthánál. A magyar válogatott védőre számítana klubja, ő azonban szívesebben futballozna az élvonalban.
BVSC
Pekár László
Csábi József vezetőedző remekül ismeri a legújabb kiszemeltet.
Tovább az összes átigazoláshoz