Fotó: Laczkó Izabella/Dunaújvárosi Hírlap

Fiatal magyar focisták mentettek meg egy bajban lévő idős bácsit

Kabátjukkal védték a 77 éves férfit, tartották a fejét és hívták a mentőket a dunaújvárosi focisták.
Nyikes Zoltán 2020. január 31., péntek 10:46
Fotó: Laczkó Izabella/Dunaújvárosi Hírlap
Kabátjukkal védték a 77 éves férfit, tartották a fejét és hívták a mentőket a dunaújvárosi focisták.
Szerző: Nyikes Zoltán 2020. január 31., péntek 10:46

Három 16 éves dunaújvárosi focista, Csapóczi Róbert, Farkas Béla és Kelemen Róbert mentett meg egy 77 éves férfit, aki elcsúszott a lépcsőn a Fejér megyei városban, ott feküdt beszorult lábbal a zuhogó esőben, erős szélben. A bácsi hiába kiabált segítségért, az út túloldalán gyaloglók meg sem álltak, tovább mentek. A három fiú segített – írja a duol.hu.

– A boltba mentünk ki a kollégiumból kedden este, nagyjából fél kilenc lehetett, és észrevettük az Erdősor végén a háznál, hogy valaki fekszik a lépcsőnél. Megkérdeztük mi a baja, hogy segítsünk-e felállni, de mondta a bácsi, hogy nagyon fáj a lába, meg sem tud mozdulni. Gondoltuk, hátha eltört. Levettem a kabátom, a fiúk tartották a bácsi fölött, hogy ne ázzon, én fogtam a fejét, hívtuk a mentőt is. Olyan volt a bácsi, mintha sokkos állapotban lenne. Mondta, hogy ott laknak a lépcsőházban, várja otthon a felesége, úgyhogy felmentünk szólni neki is – emlékezik vissza a történtekre Csapóczi Róbert.

– Nagyon síkos volt a lépcső, azon csúszhatott meg a bácsi. Béla is megcsúszott, amikor ment felfelé – tette hozzá Kelemen Róbert.

A 77 éves férfi felesége elmondta,  a kórházban alaposan kivizsgálták férjét, szerencsére nem volt baja, szerdán haza is engedték, otthon lábadozik.

Uszkai Géza, a Széchenyi Kollégium igazgatója a lapnak elmondta, hogy nagyon büszke a diákokra, és az intézmény nevében ő is elismerését fejezi ki a fiatalok emberségéért.

Neked ajánljuk
Átigazolások
Légiósok
Németh András
A német másodosztályú bajnokság feljutó helyén álló Hamburghoz szerződőtt az egyszeres magyar válogatott támadó, Németh András.
Légiósok
Varga Kevin
Török sajtóhírek szerint közös megegyezéssel szerződést bontott a Hatayspor és Varga Kevin.
Diósgyőr
Jérémie Obounet
A 20 éves Jérémie Obounet legutóbb Fehéroroszországban futballozott, most Diósgyőrben bizonyíthat.
Tovább az összes átigazoláshoz