Fotó: ETO

Felkészülés: Nagyot hibázott az új igazolás, de így is simán nyert az ETO - videó

A győriek egygólos hátrányból álltak fel és magabiztosan nyertek a Somorja ellen.
Budai László 2024. július 9., kedd 12:40
Fotó: ETO
A győriek egygólos hátrányból álltak fel és magabiztosan nyertek a Somorja ellen.
Szerző: Budai László 2024. július 9., kedd 12:40

Az NB I-be feljutott ETO a DAC tartalékcsapatával, a szlovák második ligában szereplő Somorjával találkozott felkészülési mérkőzésen.

A 19. percben a győriek egyik új igazolása, Bitri adott haza rosszul egy labdát, amire Záhrádnyik csapott le, majd a hálóba gurított (0-1).

Nem sokkal később azonban egyenlített az ETO: a 27. percben Albion adott remek labdát Kröhnnek, aki lement vele az alapvonalig, majd az érkező Ntsama elé tálalt, a támadó pedig ballal a kapuba lőtt (1-1).

Az 51. percben egy somorjai védőtől került Csókához a labda a kapu előterében, aki egy átvétel után a hálóba lőtt (2-1).

A 86. percben szép támadás végén Skvarka lőtt éles szögből, nagy erővel a hálóba (3-1) - ezzel kialakítva a végeredményt, számolt be a találkozó alakulásáról a klubhonlap.

Felkészülés

ETO-Somorja (szlovák II.) 3-1 (Ntsama, Csóka, Skvarka, ill. Záhrádnyik)

ETO FC: Ruisz – Albion (Vera 46’), Bitri (Ráska 21’), Krpic, Vianna, Tóth R., Riquelme, Kröhn, Boschilia, Csóka, Ntsama.

60. perctől: Gyurákovics – Vera, Szépe, Keresztes, Csontos, Vingler, Anton, Skvarka, Diarra, Lukic, Bumba.

Olvastad már?
Világi Oszkár az ETO terveiről: "Egy családi vállalkozás vagyunk; az NB I drágább bajnokság, mint a szlovák" - interjú a tulajdonossal
Úgy gondolták, hogy tiszta magyar csapattal nem fognak feljutni. Voltak olyan időszakai a szezonnak, amikor elúszni látszott az NB I, de aztán 19-re lapot húztak, ami bejött. Jelenleg az ETO messze van a DAC költségvetésétől, pár évnek el kell telnie ahhoz, hogy élcsapat legyen az NB I-ben. Ehhez fontosak lennének a szponzoroki, de a klub egyelőre légüres térben mozog Győrben. Interjú Világi Oszkárral, az ETO és a DAC tulajdonosával.
Elolvasom
Neked ajánljuk
Átigazolások
Újpest
Kiss Tamás
Hivatalossá vált, hogy az Újpestről távozott Kiss Tamás a lengyel másodosztályú Wisla Kraków játékosa lett.
Fehérvár FC
Ominger Gergő
A Fehérvár FC és a Puskás Akadémia FC megállapodásának értelmében kölcsönbe érkezik a Vidihez a középpályán bevethető, utánpótlás-válogatott Ominger Gergő.
ETO FC Győr
Akadémisták kaptak szerződést
A 19 éves védő, Kulcsár Martin és a 17 éves Décsy Ádám személyében a győriek két akadémistája kapott profi szerződést.
Tovább az összes átigazoláshoz