Fotó: Nyíregyháza Spartacus

Felkészülés: Hatvan percet bírt a Szpari a horvát élcsapat ellen

A Nyíregyháza 0-0-s első hatvan perc után 3-1-es vereséget szenvedett a Rijekától.
Budai László 2024. július 10., szerda 14:11
Fotó: Nyíregyháza Spartacus
A Nyíregyháza 0-0-s első hatvan perc után 3-1-es vereséget szenvedett a Rijekától.
Szerző: Budai László 2024. július 10., szerda 14:11

A horvát bajnokság egyik élcsapata, a HNK Rijeka volt a Nyíregyháza ellenfele felkészülési mérkőzésen - az együttesek 2x60 perces mérkőzést játszottak.

Többet birtokolta a mérkőzés elején a labdát a Szpari, a 7. percben Nagy B. beadására érkezett veszélyesen középen Myke, de nem sikerült kihasználni a lehetőséget. A 14. percben Nagy D. gyorsan elvégzett egy szabadrúgást, Gresó került ziccerbe, viszont bravúrral védett a kapus.

A másik oldalon Fejér is bemutatott egy nagy mentést, Petrovic labdáját tolta a kapufára, a kipattanót pedig Jankovic fölé bombázta. A félidő derekán szép cselek után Kovácsréti lőtt 17 méterről alig mellé, majd egy 25 méteres szabadrúgást csavart fölé. Bátran támadott a Nyíregyháza ezután is, és Rjaskó lőtt közelről egy bedobás után, de levágódott a labda a blokkról. A félidő végén előbb Nagy B. lövése pattant mellé egy lábról, majd a szöglet után Nagy D. csavart fölé. A meleg ellenére jó iramot hozott az első 60 perc, de gól nem született - írta az NB I-be feljutott klub honlapja.

A második játékrész Butic-lövésével indult, de sikerült blokkolni, majd Ivanovic a 70. percben megszerezte a vezetést a Rijekának, jó cselek után 12 méterről lőtt a kapuba (1-0). A 80. percben megduplázta előnyét a horvát csapat, Butic kapott jó labdát középen, kilépett, és értékesítette a ziccert (2-0).

Öt perccel később Ivanovic kapott jó labdát, nem sikerült szerelni, és ő is a kapuba lőtt (3-0). Gyorsan szépíthetett volna a Szpari, de Pataki passza után Babic lövését hárította a kapus, majd Pinte ziccerénél és Beke lövésénél védett nagyot. A lefújás előtt viszont sikerült betalálnia Nyíregyházának, Oláh Benjámin 28 méterről lőtt a kapu jobb oldalába, így 3-1 lett a végeredmény.

Felkészülés

HNK Rijeka-Nyíregyháza Spartacus 3-1 (Ivanovic (2), Butic, ill. Oláh B.) - kétszer 60 perces félidővel

Nyíregyháza: Fejér (Bese 60. (Tóth B 90.)) - Rjaskó (Gengeliczki 73.), Alaxai (Tamás 73.), Temesvári (Oláh 73.), Navrátil(Beke 73.), Kesztyűs (Kovács M. 73.), Nagy D. (Bertók 73.), Nagy B.(Horváth K. 73.), Kovácsréti (Pataki 73.), Myke Ramos (Babic 60.), Gresó (Pinte 73.)

Neked ajánljuk
Átigazolások
Paks
Hegedűs János
Hegedűs János a Paksi FC kölcsönjátékosaként szerepel majd az új szezonban az FK Csíkszereda együttesében.
Hertha
Dárdai Márton
Német sajtóhírek szerint bizonytalan Dárdai Márton jövője a Herthánál. A magyar válogatott védőre számítana klubja, ő azonban szívesebben futballozna az élvonalban.
BVSC
Pekár László
Csábi József vezetőedző remekül ismeri a legújabb kiszemeltet.
Tovább az összes átigazoláshoz