Fotó: dvtk.eu

Felkészülés: Félollós gólt lőttek a Diósgyőrnek, nehéz falat volt a német ellenfél - videó

Két góllal bizonyult jobbnak a német másodosztályú Nürnberg a Diósgyőrtől.
Nyikes Zoltán 2023. július 9., vasárnap 19:11
Fotó: dvtk.eu
Két góllal bizonyult jobbnak a német másodosztályú Nürnberg a Diósgyőrtől.
Szerző: Nyikes Zoltán 2023. július 9., vasárnap 19:11

A német másodosztályú Nürnberg ellen lépett pályára Haumeningben a Diósgyőr vasárnap délután.

A DVTK hivatalos oldalának tudósítása szerint az első nagyobb helyzet a 12. percben alakult ki, ekkor a diósgyőri térfélen szereztek labdát a németek, Duah azonban pár méterről a kapu mellé lőtte a labdát. Nem sokkal később a DVTK előtt is komoly gólszerzési lehetőség adódott, Obounet futott el a bal oldalon, középre adott és az érkező Jurina centikkel a kapu mellé lőtte a labdát. Három percre rá ismét Obounet cselezte magát helyzetbe, ezúttal lövéssel próbálkozott, ám ez is éppen hogy, de elkerülte a kaput. A 35. percben még érvénytelen gólt szerzett a Nürnberg, három perccel később viszont már érvényeset: Kanji Okunuki cselezte be magát a bal oldalról középre, majd gondolt egyet és 18 méterről kilőtte a diósgyőri kapu jobb alsó sarkát. Még a szünet előtt jött az egyenlítés: Lukács Dániel ívelte be a labdát a kapu előterébe, érkezett Marin Jurina és 7 méterről a kapus lába mellett gólt lőtt.

A fordulás után 8 perccel némi zavart keltettek a nürnbergiek a diósgyőri 16-oson belül, végül Christoph Daferner lőtt közelről akrobatikus, félollós mozdulattal a kapuba. Ismét gyorsan egyenlíthetett volna a DVTK, Lukács helyzetét viszont védte a kapus. Ez pedig megbosszulta magát, a 61. minutumban ugyanis Jan Gyamerah is betalált. A 71. percben a kapufát találta el a Nürnberg, de a DVTK előtt is adódtak szép számmal lehetőségek, mind a két csapat támadott ebben a periódusban. Újabb gól azonban már nem esett, így kétgólos győzelmet aratott a Nürnberg.

Felkészülési mérkőzés, Hausmening, Ausztria

Nürnberg (német II.)-Diósgyőri VTK 3-1 (Okunuki 38., Daferner 54., Gyamerah 61., ill. Jurina 42.)

Nürnberg: Reichert - Gürleyen, Lawrence, Geis, Hayashi, Okunuki, Castrop, Valentini, Duah, Handwerker, Schleimer.

DVTK: Sentic (Odyntsov, 46.) - Farkas (Csirmaz, 62.), Szatmári (Chorbadzhiyski, 62.), Bárdos (Célestine, 62.), Stephen - Klimovich (Csatári, 62.), Holdampf (Bényei, 62.), Vancaš (Lőrinczy, 62.) - Obounet (Medgyes, 62.), Jurina (Papp, 62.), Lukács.

A mérkőzés teljes felvétele, a félollós gól 1:30:18-tól

Neked ajánljuk
Átigazolások
Fehérvár FC
Megvan az új vezetőedző
Ahogyan azt előre jeleztük, Bartosz Grzelak távozását követően Pető Tamás vette át a Fehérvár irányítását.
Vasas
Kapust igazoltak
A 23 éves Kiss Ágoston az előző szezonban a kieső Tiszakécskét erősítette, de a WYSCOUT adatai alapján ő volt a másodosztály legjobb kapusa.
Újpest/Fehérvár
Bartosz Grzelak
A Csakfoci korábbi hírének megfelelően Bartosz Grzelak távozott a Viditől és az Újpest vezetőedzője lett.
Tovább az összes átigazoláshoz