Fél szemére megvakított egy klubvezetőt a magyar focista, börtönbe kerülhet

A vendégcsapat lelátón szurkoló klubvezetőjével szólalkozott össze az egyik hazai játékos, aki ellen maradandó fogyatékosságot okozó súlyos testi sértés bűntette miatt emeltek vádat.
Nyikes Zoltán 2021. február 10., szerda 11:13
A vendégcsapat lelátón szurkoló klubvezetőjével szólalkozott össze az egyik hazai játékos, aki ellen maradandó fogyatékosságot okozó súlyos testi sértés bűntette miatt emeltek vádat.
Szerző: Nyikes Zoltán 2021. február 10., szerda 11:13

Végrehajtandó szabadságvesztést indítványoz az ügyészség egy labdarúgóval szemben, aki a vádhatóság szerint 2020 októberében vizes palackkal fejbe dobott egy szurkolót, s a drukker az egyik szemére megvakult - tájékoztatta a Somogy Megyei Főügyészség szerdán az MTI-t.

Azt írták, hogy az eset a Somogyvár-Kaposmérő megyei másodosztályú labdarúgó mérkőzésen történt azután, hogy a 34 éves játékost lecserélték a meccs második félidejében. A garázdaság miatt büntetett előéletű férfi a kispadra kerülve összeszólalkozott a tőle néhány méterre álló vendégszurkolóval (aki a kaposmérői klubvezető volt - a szerk.), majd a nála lévő palackkal nagy erővel fejbe dobta a drukkert.

A műanyag flakon felsértette a szurkoló bal szemének szaruhártyáját, így erre a szemére elvesztette a látását.

Az ügyészség maradandó fogyatékosságot okozó súlyos testi sértés bűntette miatt emelt vádat a labdarúgó ellen és azt kérte a bíróságtól, hogy ítélje három év börtönbüntetésre és ugyanennyi időre tiltsa el sportrendezvények látogatásától, amennyiben az előkészítő ülésen elismeri a bűncselekmény elkövetését.

Olvastad már?
Brutális: Vizespalackkal dobta ki a klubvezető szemét az ellenfél játékosa - lapszemle
Brutális sérülést szenvedett a Somogy megyei másodosztályú labdarúgó-bajnokságban szereplő Kaposmérő egyik elnökségi tagja.
Elolvasom
Neked ajánljuk
Átigazolások
Ferencváros
Kwaku Bonsu Osei
Januárban a Fradinál járt próbajátékon Kwaku Bonsu Osei, a ghánai végül a szerb bajnokságba igazolt.
PMFC
Vas Bence
A Pécs saját nevelésű, 17 éves középpályása, Vas Bence az idény végéig, kölcsönben Kozármislenyben folytatja pályafutását.
ETO FC Győr
Bacsa Patrik
A győriek közös megegyezéssel szerződést bontottak Bacsa Patrikkal, aki távozik Győrből.
Tovább az összes átigazoláshoz