Fél szemére megvakított egy klubvezetőt a magyar focista, börtönbe kerülhet

A vendégcsapat lelátón szurkoló klubvezetőjével szólalkozott össze az egyik hazai játékos, aki ellen maradandó fogyatékosságot okozó súlyos testi sértés bűntette miatt emeltek vádat.
Nyikes Zoltán 2021. február 10., szerda 11:13
A vendégcsapat lelátón szurkoló klubvezetőjével szólalkozott össze az egyik hazai játékos, aki ellen maradandó fogyatékosságot okozó súlyos testi sértés bűntette miatt emeltek vádat.
Szerző: Nyikes Zoltán 2021. február 10., szerda 11:13

Végrehajtandó szabadságvesztést indítványoz az ügyészség egy labdarúgóval szemben, aki a vádhatóság szerint 2020 októberében vizes palackkal fejbe dobott egy szurkolót, s a drukker az egyik szemére megvakult - tájékoztatta a Somogy Megyei Főügyészség szerdán az MTI-t.

Azt írták, hogy az eset a Somogyvár-Kaposmérő megyei másodosztályú labdarúgó mérkőzésen történt azután, hogy a 34 éves játékost lecserélték a meccs második félidejében. A garázdaság miatt büntetett előéletű férfi a kispadra kerülve összeszólalkozott a tőle néhány méterre álló vendégszurkolóval (aki a kaposmérői klubvezető volt - a szerk.), majd a nála lévő palackkal nagy erővel fejbe dobta a drukkert.

A műanyag flakon felsértette a szurkoló bal szemének szaruhártyáját, így erre a szemére elvesztette a látását.

Az ügyészség maradandó fogyatékosságot okozó súlyos testi sértés bűntette miatt emelt vádat a labdarúgó ellen és azt kérte a bíróságtól, hogy ítélje három év börtönbüntetésre és ugyanennyi időre tiltsa el sportrendezvények látogatásától, amennyiben az előkészítő ülésen elismeri a bűncselekmény elkövetését.

Olvastad már?
Brutális: Vizespalackkal dobta ki a klubvezető szemét az ellenfél játékosa - lapszemle
Brutális sérülést szenvedett a Somogy megyei másodosztályú labdarúgó-bajnokságban szereplő Kaposmérő egyik elnökségi tagja.
Elolvasom
Neked ajánljuk
Átigazolások
ZTE FC
Senkó, Várkonyi, Drazic, Mance
Sallói elmondta, Senkó várhatóan a ZTE testvérklubjánál, a Nafta Lendavánál folytatja, míg a Lendván kitűnően védő Németh Ervin érkezhet. Várkonyit megvennék az MTK-tól. Mance és Drazic is szóba került.
Haladás
Újabb távozó
A kialakult nehéz helyzetre tekintettel a Szombathelyi Haladás újabb játékosa bontott szerződést a klubbal - a 17 éves támadó, Katona István távozott, már vasárnap sem lép pályára Gyirmóton.
Ferencváros
Edzőkérdés
A vezérigazgató elmondta, olyan edzőt keresnek, akinek van nemzetközi tapasztalata, ezért Máté Csaba visszahozatalára nincs esély.
Tovább az összes átigazoláshoz