Fotó: fradi.hu

Ez már Csercseszovnak is krízis: "Az öt sérült már kicsit sok" - a Fradi-edző szerint eddig nem látott színvonal vár rájuk

A Ferencváros vezetőedzője a hiányzók miatti komoly kihívásról, az EL-nyolcaddöntőről és Artem Dzyubáról is beszélt hazájában.
Budai László 2023. március 7., kedd 8:44
Fotó: fradi.hu
A Ferencváros vezetőedzője a hiányzók miatti komoly kihívásról, az EL-nyolcaddöntőről és Artem Dzyubáról is beszélt hazájában.
Szerző: Budai László 2023. március 7., kedd 8:44

A Ferencváros vezetőedzője, Sztanyiszlav Csercseszov a TASZSZ orosz hírügynökségnek adott nagyobb interjút, amelyben csapata jelenlegi állapotáról és a sérültek okozta krízisről is beszélt.

- Jó a hangulat a csapatnál, a játékosok tudják, hogy a csúcsformát nem lehet varázsütésre elérni, ezért folyamatosan készen kell állni. Jól sikerült az edzőtábor is, kielemeztük az elmúlt szezont, terveket készítettünk a jövőre nézve. Az Európa Liga mellett ott van a Bajnokok Ligája is, ahová szeretnénk kvalifikálni magunkat, ezért a követelmények minden játékos számára elég magasak. Az új igazolásaink nem is tudták egyből beverekedni magukat a kezdőbe, egyedül Traoré a kivétel.

Erős a csapatunk, az egyetlen negatívum, hogy jelenleg öt labdarúgónk is sérült, ráadásul ezek a sérülések elég súlyosak. Persze ez is egy feladat, amin dolgoznunk kell, de az öt sérült egyszerre egy kicsit sok

- mondta Csercseszov, aki természetesen a csütörtöki, Bayer Leverkusen elleni Európa Liga-nyolcaddöntőről is nyilatkozott.

- Egy Bundesligában szereplő csapatról van szó, és legyünk objektívek, a német liga erősebb, mint a magyar. Persze, ez önmagában még nem jelent semmit. A csoportkörök során együtt szerepeltünk egy francia és egy török klubbal is (a Monacóval és a Trabzonsporral - a szerk.), mégis megvertük őket.

Nem akarok most arról beszélni, hogy mik a Bayer erősségei és gyengeségei, ezt majd én megmondom a csapatnak. Az biztos, hogy a játékosoknak fel kell készülniük két más szintű, más feszültségű mérkőzésre.

Ezúttal is szóba került Artem Dzyuba helyzete, aki híresen jó kapcsolatot ápol Sztanyiszlav Csercseszovval, és a hírek szerint tavaly nyáron, amikor a futballista elhagyta a Zenitet, elképzelhető volt a Fradiba igazolása.

- Már egyszer mondtam, hogy ha egy ilyen játékos a piacra kerül, akkor nem lehet figyelmen kívül hagyni. Más kérdés, hogy vannak lehetőségek, vannak vágyak és vannak realitások. Ezért mielőtt valakinek ajánlatot teszünk, mindent mérlegelni kell. Vannak játékosaink ezen a poszton élő szerződéssel, ráadásul anyagilag nem engedhetünk meg magunknak egy ilyen szintű játékost. Ahogy mondani szokták, kapcsolatban vagyunk vele, de egy dolog ez az emberek közötti kapcsolat, és egészen más egy üzleti ajánlatot tenni.

Olvastad már?
A Fradi új igazolása: "Még ha gólszerzésben nem is vagyok annyira erős, de..." - itt építené fel újra magát a támadó
A chilei válogatott játékos szerint gyorsaságára, nagy futómennyiségére és gólpasszaira is lehet építeni.
Elolvasom
Neked ajánljuk
Átigazolások
Hertha BSC
Dárdai Pál
Hivatalossá vált, hogy Dárdai Pál ismét távozik a Hertha vezetőedzői posztjáról, de más szerepkörben marad az egyesületnél, mert életre szóló klubtagságot kapott.
Fradi
Mahmoud Jaber
Mohammed Abu Fani tavaly nyári érkezése után a Fradi ismét a Maccabi Haifától szerződtethet középső középpályást.
MTK
Vadnai távozik
Távozik az MTK-tól a 36 éves Vadnai Dániel, aki három korszakban is erősítette a kék-fehéreket, 2008-ban bajnok is lett velük.
Tovább az összes átigazoláshoz