Fotó: honvedfc.hu

Európa legkönyörtelenebb csapatai között a Honvéd - az NB I-ben a Vidi és a ZTE is kíméletlen

A magyar bajnokságban a Honvédnak kell a legkevesebb lövés ahhoz, hogy gólt szerezzen, ezzel a mutatóval pedig Európában is az élmezőnybe tartozik.
Nyikes Zoltán 2021. február 3., szerda 8:22
Fotó: honvedfc.hu
A magyar bajnokságban a Honvédnak kell a legkevesebb lövés ahhoz, hogy gólt szerezzen, ezzel a mutatóval pedig Európában is az élmezőnybe tartozik.
Szerző: Nyikes Zoltán 2021. február 3., szerda 8:22

A svájci székhelyű Sporttudományok Nemzetközi Központja (CIES) a legfrissebb tanulmányában azt vizsgálta 31 európai bajnokság figyelembe vételével, hogy melyik a legkíméletlenebb és legnagyvonalúbb csapat, azaz hány lövés kellett egy gólhoz egy együttesnek a most futó szezonban, január 25-ig bezárólag.

A CIES az InStat statisztikáinak a segítségével azt állapította meg, hogy a legjobb gól/lövés aránnyal a német másodosztályú Hamburg rendelkezik, amelynél 4.7 lövésenként születik egy gól, őket követi az Olimpiakosz (5.2 lövés/gól) és a Bayern München (5.3 lövés/gól), de a top 10-ben helyet kapott egy magyar csapat is, a Budapest Honvéd számára ugyanis 5.5 lövés kell egyetlen gólhoz. A kispestiek továbbá a kísérleteik 56 százalékát a tizenhatoson belülről adják le, és átlagosan 18.1 méterről tüzelnek a mostani NB I-es idényben. A másik véglet, azaz a legnagyobb pazarló a portugál élvonalbeli Belenenses, amely számára 20.5 lövés kell egy találathoz.


Európa leghatékonyabb csapatai között a Honvéd. Fotó: CIES

A CIES külön statisztikát készített ezen szempontok alapján a magyar első osztályú bajnokságról is, ahol az élen álló Honvéd után a MOL Fehérvár FC következik, a Vidinél 5.7 lövés kell egy gólhoz a mostani szezonban, míg a Zalaegerszeg mutatója 6.9 lövés/gól, a Ferencvárosé pedig 7.3 lövés/gól. Az NB I legnagyobb "gavallérja" a Kisvárda, amelynél 11.4 kísérlet kellett eddig egyetlen találathoz.


Így áll a rangsor az NB I-ben. Fotó: CIES
Neked ajánljuk
Átigazolások
MOL Fehérvár
Patric Jildefalk
A Svédországból érkező 36 esztendős szakember asszisztensedzőként segíti majd Bartosz Grzelak munkáját.
Puskás Akadémia
Brandon Ormonde-Ottewill
Brandon Ormonde-Ottewill szerződést hosszabbított a Puskás Akadémiával. Az angol hátvéd 2024 nyaráig biztosan marad a PAFC-nál, és ha jövőre a klub él opciós jogával, ez a kontraktus 2025 júniusáig meghosszabbodik.
NB I
Cristian Ramírez
Oroszországban azt írják, hogy Magyarországról is érdeklődnek a korábbi Fradi-játékos, Cristian Ramírez iránt.
Tovább az összes átigazoláshoz