"Ennek semmi köze a focihoz" - a világbajnok Kárpátaljától reagáltak a döbbenetes ukrán vádakra

Nem szeparatisták vagy terroristák, hanem focisták - a tragikomikus ukrán támadás után megszólalt a világbajnoki címet nyert Kárpátalja két oszlopos magyar tagja.
Dudás Gábor 2018. június 14., csütörtök 10:17
Nem szeparatisták vagy terroristák, hanem focisták - a tragikomikus ukrán támadás után megszólalt a világbajnoki címet nyert Kárpátalja két oszlopos magyar tagja.
Szerző: Dudás Gábor 2018. június 14., csütörtök 10:17

Mint arról beszámoltunk, óriási botrány tört ki Kárpátalja, a CONIFA (az Állam Nélküli Népek Labdarúgó Szövetsége) által szervezett tornán aratott vb-sikere után: az ukrán sportminiszter,

Igor Zhdanov "szeparatista cselekedeteket", sőt, "terrorizmust" is emlegetett és vizsgálatot indított, az Ukrán Labdarúgó Szövetség pedig megfenyegette a kárpátaljai válogatottban pályára lépett labdarúgókat, hogy eltiltja őket mindennemű sporttevékenységtől Ukrajna területén belül.

Utóbbi aligha fenyegeti a korábbi magyar válogatott középpályást, az NB II-es Csákvár játékosát, Sándor Györgyöt, illetve a Kárpátalja válogatottját vb-címre vezető édesapját, az edzőként Nyíregyházán, Diósgyőrben, a Stadlernél, a Vácnál, a Videotonnál és Győrben is dolgozott Sándor Istvánt.

Mindketten röviden reagáltak a Digi Sport "Reggeli Start" c. műsorában az ukrán vádakra.

Sándor György: - Meglepődtünk, de nem foglalkoztunk ezzel, inkább a torna sportértéke érdekel minket. Mi labdarúgók vagyunk, azért mentünk, hogy focizzunk.

Sándor István: - Ennek semmi köze a futballhoz, nagyon meg voltam lepődve, és csodálkozom, hogy amikor a sportról van szó, ilyeneket is hozzá tudnak fűzni vagy bele tudnak keverni. Én annak örülök, hogy a kis Kárpátalja nevét sok helyen fogják most már ismerni, ott is, ahol eddig nem is tudták, hogy létezik.

Neked ajánljuk
Átigazolások
Légiósok
Varga Kevin
Török sajtóhírek szerint közös megegyezéssel szerződést bontott a Hatayspor és Varga Kevin.
Diósgyőr
Jérémie Obounet
A 20 éves Jérémie Obounet legutóbb Fehéroroszországban futballozott, most Diósgyőrben bizonyíthat.
Mezőkövesd
David Babunski
Továbbra is a kövesdieket erősíti David Babunski, akivel most két és féléves szerződést kötött a borsodi klub.
Tovább az összes átigazoláshoz