Fotó: facebook.com/osksepsi

Elképesztő Sepsi-terveket vizionálnak a románok: Megtriplázódhat a költségvetés, az NB I-ből is erősíthetnek - sajtóhír

Romániában ismét a magyar befolyás erősödésének lehetőségéről írnak, most azt vizionálja az egyik lap, hogy a következő idényre hatalmas tőkeinjekciót kaphat a sepsiszentgyörgyi klub és bajnokesélyessé léphet elő.
Nyikes Zoltán 2021. március 13., szombat 9:11
Fotó: facebook.com/osksepsi
Romániában ismét a magyar befolyás erősödésének lehetőségéről írnak, most azt vizionálja az egyik lap, hogy a következő idényre hatalmas tőkeinjekciót kaphat a sepsiszentgyörgyi klub és bajnokesélyessé léphet elő.
Szerző: Nyikes Zoltán 2021. március 13., szombat 9:11

– Akkorát azért nem lehet álmodni…bajnokságot nyerni azért egy picit meredek. De az, hogy a dobogón végezzünk, mondjuk a harmadik helyen, azt meg szeretnénk álmodni, jó lenne egy nemzetközi szereplés, még ha az “csak” a Kontinentális Kupa is lenne – nyilatkozta óvatosan egy hónappal ezelőtt honlapunknak a román első osztályban szereplő Sepsi OSK elnök-tulajdonosa, Diószegi László arra a kérdésre, reálisan mikor lehet bajnok az erdélyi klub, ám a sport.ro napokban megjelent cikke szerint már a következő idényre elképesztő tervekkel vághat neki a jelenleg 26 forduló után a negyedik helyen álló együttes.

A lap azt vizionálja, hogy a 2021/22-es szezonra a Sepsi OSK legfőbb magyar szponzorai, a MOL, az OTP Bank és a Belfry megnövelné a támogatásai összegét, illetve két-három újabb magyar tőkeerős cég színre lépésével, valamint helyi szponzorok bevonásával magasabb szintre emelnék a sepsiszentgyörgyi klubot. A cikk szerint

a Sepsi éves szinten 4 millió euróból gazdálkodik jelenleg, ez az összeg pedig a jövőben megduplázódhat, vagy akár meg is triplázódhat,

a klub ezzel kihasználhatja, hogy a román együttesek többsége nehéz gazdasági helyzetbe került a koronavírus-járvány miatt, így a bajnoki cím egyik esélyesévé lépne elő.

A lap továbbá azt is írja, hogy a Sepsi több román és magyar játékost is igazolhat az NB I-ből, a hatalmas tőkeinjekcióval pedig az FCSB, a Craiova és a CFR Cluj riválisaivá válhatnak, továbbá a román első osztályból is elcsábíthatják a legjobbak között számon tartott labdarúgókat.

Mindezeket érdemes fenntartásokkal kezelni, mert a román sajtóban gyakran jelentek meg az elmúlt években is komoly magyar befolyásról szóló víziók a sport terén is, ám ezek később nem bizonyultak többnek szimpla találgatásnál.

Olvastad már?
A magyar klubtulajdonos motiváló beszéde Hollywoodban is tarolna: "Rágjátok le a füvet, ne tegyétek tönkre ezt az álmot!" – videó
A Sepsi OSK első embere, Diószegi László motivációs beszéddel próbálta felrázni a játékosokat a hátralévő fordulókra.
Elolvasom
Neked ajánljuk
Átigazolások
BVSC
Pekár László
Csábi József vezetőedző remekül ismeri a legújabb kiszemeltet.
Fradi
Ben Romdhane
Az egyiptomi Al-Ahly továbbra is leigazolná Mohamed Ali Ben Romdhane-t, a felek egyelőre szóban egyeztetnek az esetleges klubváltásról.
Újpest
Josué
A Legiától távozó 4-szeres portugál válogatott Josuét beajánlották Újpesten, de Bartosz Grzelak nem tartott igényt a 33 éves középpályásra.
Tovább az összes átigazoláshoz