A román élvonal előző fordulójában a Sepsi OSK 1-0-ra kikapott hazai pályán a Chindiától, összességében pedig a 2021-es évben a tizenegy bajnokijából csupán kettőt nyert meg, így jelenleg 26 fordulót követően a negyedik helyen áll az alapszakaszban.

A sepsiszentgyörgyiek elnök-tulajdonosa, Diószegi László ezért úgy érezte, eljött az idő, hogy kiálljon a csapat elé és megpróbálja felrázni őket a szezon hátralévő részére, az edzésen tartott beszédet pedig meg is osztotta a klub hivatalos oldal.

– Uraim, azt hiszem eljött az idő, hogy beszélgessünk, mert olyan mérkőzésen vagyunk túl, ami nem a Sepsire vall. Ez így nem mehet tovább! Azon kívül, hogy tudok ajándékot adni nektek, ugyanúgy tudok büntetni is. De most nem azért jöttem, hogy a büntetésről beszéljünk, hanem hogy arról beszéljünk, mi vár még ránk. Négy nagyon nehéz mérkőzés, amiből minimum négy pontot kell szereznünk. Látom, hogy valami elszakadt közöttünk, én most hoztam egy ragasztót, amivel megpróbálom megragasztani azt a láthatatlan fonalat, ami elszakadt nálatok. Amikor bejöttünk az első ligába, mertem álmodni. Van valaki, aki azt mondta, hogy merjek nagyot álmodni.

Én nagyot álmodtam, azt, hogy az idén kész lesz a stadion és eljutunk oda, hogy EL-meccset játszhatunk az új stadionban. De ahhoz nem erre a hozzáállásra van szükség. Mindannyian tudjuk, hogy ha nagyot merünk álmodni, akkor a nagy álom fog beteljesedni, ha kicsit, akkor a kicsi.

Én nagyot álmodtam, ez az álom nemcsak az enyém, hanem az összes Sepsi-szurkolóé. Megkérlek, ne lopjátok el az álmomat, ne tegyétek tönkre ezt az álmot! Ti tudtok ezen segíteni, ti vagytok azok, akik nagyot tudnak lépni és meg tudjátok csinálni azt, hogy az én és a sok százezer szurkoló álma valóra váljon. Mi Székelyföldön azt szoktuk mondani, hogy rágjátok le a füvet a következő mérkőzéseken. Ha lerágjátok a füvet, az azt jelenti, hogy mindent bele fogtok adni a győzelem érdekében. Hajrá, Sepsi, hajrá, Sepsiszentgyörgy – mondta Diószegi a játékosainak.

“Mi nem magyarkodunk, de akkorát nem is álmodhatunk, hogy valaha is bajnokok legyünk” – a DAC 2.0 elnöke a pénzekről, az NB I-ről, edzőbuktatásról és a 97 kilós kenyérről