Fotó: facebook.com/BudafokiMTE

EKL: Miért nincs még nemzetközi licence az MK-döntős Budafoknak? Utánajártunk az MLSZ-nél

Abban az esetben, ha a Budafok megveri a ZTE-t az MK-döntőben, az NB II-es klubnak az UEFA-hoz kell fordulnia nemzetközi licenckérelemért.
Csakfoci.hu 2023. április 28., péntek 8:59
Fotó: facebook.com/BudafokiMTE
Abban az esetben, ha a Budafok megveri a ZTE-t az MK-döntőben, az NB II-es klubnak az UEFA-hoz kell fordulnia nemzetközi licenckérelemért.
Szerző: Csakfoci.hu 2023. április 28., péntek 8:59

Ahogyan azt a csakfoci.hu is megírta, a Magyar Labdarúgó Szövetség Elsőfokú Licencadó Bizottsága 2023. április 20-i ülésén elbírálta a 2023/24. évi nemzetközi (UEFA), nemzeti első osztályú (NB I-es), nemzeti másodosztályú (NB II) és nemzetközi (UEFA) női licenckérelmeket.

A múlt hét pénteken közzétett lista alapján kiderült, hogy a MOL Magyar Kupa-döntőben érdekelt Budafoki MTE NB II-es licencet kapott a következő szezonra, így sok szurkolóban felmerült a kérdés, hogy mi történik akkor, ha a másodosztályú együttes megveri a Zalaegerszeget a jövő heti fináléban és kvalifikálja magát az Európa Konferencia Liga-selejtezőre.

Honlapunk utánajárt az ügynek az MLSZ-nél és úgy értesültünk, hogy Magyar Kupa-győzelem esetén sem kell lemondania a nemzetközi szereplésről a Budafoknak, ebben az esetben ugyanis az NB II-es csapatnak kell közvetlenül az Európai Labdarúgó Szövetséghez fordulnia és gyorsított eljárás keretében igényelni nemzetközi licencet. A csakfoci.hu természetesen megkereste az üggyel kapcsolatban a Budafokot is, amely hivatalosan is megerősítette portálunknak, hogy győzelem esetén az UEFA-hoz nyújtanak be licenckérelmet.

Honlapunk arra is kíváncsi volt, hogy EKL-indulás esetén melyik stadionban játszaná hazai mérkőzéseit a Budafok, de egyelőre azt a választ kaptuk a klubtól, hogy erről majd akkor születik döntés, ha megnyerik a döntőt.

A Budafok-Zalaegerszegi TE MOL Magyar Kupa-fináléra jövő hét szerdán kerül sor a Puskás Arénában.

Olvastad már?
Exkluzív: Amerikai befektetők vehetik meg heteken belül az Újpestet - közben bejelentkezett egy orosz cégcsoport is
A csakfoci.hu információi szerint hamarosan lezárulhatnak az Újpest FC eladásáról szóló tárgyalások, miután célegyenesbe érkezhet a felek közötti tárgyalássorozat. Értesüléseink szerint visszatérhet egy korábbi tulajdonos, aki mögött egy amerikai befektetői csoport áll.
Elolvasom
Neked ajánljuk
Átigazolások
Siófok
Vukmir távozott, megvan az utódja
Dragan Vukmir távozott a Siófok vezetőedzői posztjáról, utódja a legutóbb Ajkán dolgozó Jeney Gyula lett.
Kisvárda
Figyelmeztetés a légiósoknak
Az NB I-es klub egy jogi szakértőn keresztül adott ki hivatalos közleményt a légiósok helyzetével kapcsolatban.
Paksi FC
Ötvös Bence
A Paks is érdeklődik a Kisvárda nyáron lejáró szerződésű játékosa, Ötvös Bence iránt. (Nemzeti Sport)
Tovább az összes átigazoláshoz