Fotó: mlsz.hu

Eb-selejtezők: Szoboszlai brutális statisztikákkal került az álomcsapatba - egy másik magyar származású játékos is berobbant

A magyar válogatottból Szoboszlai Dominik, a svédből pedig a magyar származású Viktor Gyökeres kapott helyett a Sofascore legjobb tizenegyében az Európa-bajnoki-selejtezők után.
Budai László 2023. március 29., szerda 11:01
Fotó: mlsz.hu
A magyar válogatottból Szoboszlai Dominik, a svédből pedig a magyar származású Viktor Gyökeres kapott helyett a Sofascore legjobb tizenegyében az Európa-bajnoki-selejtezők után.
Szerző: Budai László 2023. március 29., szerda 11:01

Az egyik leghíresebb, statisztikákkal foglalkozó oldal, a Sofascore sem ment el szó (vagy inkább számok) nélkül Szoboszlai Dominik Bulgária ellen nyújtott kiváló teljesítménye mellett. A magyar válogatott támadó 8,5-es értékelést kapott, ezzel bekerült az Európa-bajnoki selejtezők  2. fordulójának álomcsapatába.

Mellette olyan labdarúgók kaptak még itt helyet, mint a portugál csapatban duplázó Cristiano Ronaldo, az angoloknál gólig és gólpasszig jutó Bukayo Saka vagy az ugyanilyen statisztikát felmutató, magyar származású svéd válogatott labdarúgó, Viktor Gyökeres. A svédek az ő vezérletével ütötték ki 5-0-ra Azerbajdzsánt.

Szoboszlai mind a három magyar gólban kulcsszerepet vállalt (egyet konkrétan ő maga lőtt szabadrúgásból), kiemelkedőbb statisztikái pedig a következők voltak:

  • 90 labdaérintés
  • négy kulcspassz
  • 88 százalékos passzpontosság
  • nyolc sikeres csel (80 százalékos hatékonysággal)
  • 10 megnyert párharc (77 százalékos hatékonysággal)

Szoboszlai további statisztikáit itt lehet böngészni.

A Sofascore álomcsapata


Fotó: Sofascore
Olvastad már?
Mindenkit megbuktatnának a magyar válogatott parádéja után: "Szoboszlai átsétált a játékosainkon"
A szövetség elnöke, a szövetségi kapitány és a játékosok is a célkeresztbe kerültek Bulgáriában, miután a válogatottjuk 3-0-ra kikapott a budapesti Eb-selejtezőn.
Elolvasom
Neked ajánljuk
Átigazolások
NB III
Kun Bertalan
A PSV-t is megjárt korábbi utánpótlás-válogatott szélső, Kun Bertalan a harmadosztályú Veszprémhez szerződött.
NB III
Urbán Flórián
Bejelentették, hogy a BVSC-től távozó Urbán Flórián a harmadosztályú Csornánál lett vezetőedző.
DVSC
Leendő érkező
"Ha minden jól megy, 2024 nyarán leigazolunk egy rendkívül tehetséges, feltörekvő magyar játékost. Már régóta követjük a pályafutását, több mint 15 oldalnyi riportom van róla" - mondta Hayk Hovakimyan. (dvsc.hu)
Tovább az összes átigazoláshoz