Fotó: goal.com

Eb 2024: "Nem hiszem, hogy megismétlődhet az az eufória" - Sallai és Szalai csapattársa kisebb lelkesedésre számít, mint 2006-ban

Ginter szerint a társadalom túlságosan is megváltozott az elmúlt közel húsz évben.
Nyikes Zoltán 2024. március 16., szombat 13:35
Fotó: goal.com
Ginter szerint a társadalom túlságosan is megváltozott az elmúlt közel húsz évben.
Szerző: Nyikes Zoltán 2024. március 16., szombat 13:35

Matthias Ginter, aki a Freiburgban Sallai Roland és Szalai Attila csapattársa, azt mondta, hogy nem vár akkora lelkesedést Németországban a nyári labdarúgó Európa-bajnokság kapcsán, mint a 2006-os, szintén hazai rendezésű világbajnokságon.

– Nem hiszem, hogy megismétlődhet az az eufória, amit 2006-ban, a nyári mese során átéltünk az óriási szurkolói zónákkal. A társadalmunk túlságosan is megváltozott az elmúlt közel húsz évben. És egyébként is, valószínűleg ez olyasmi, amit nem lehet felülmúlni – nyilatkozott az SC Freiburg védője a Sportbuzzernek. A 30 éves, 51-szeres német válogatott játékost Julian Nagelsmann szövetségi kapitány nem hívta be a soron következő, franciák és hollandok elleni felkészülési mérkőzésre kijelölt keretébe, de Ginter azt mondta, nem adta fel, hogy ott legyen az Eb-n.

– Nagyszerű érzés és hatalmas megtiszteltetés, ha Németországért játszhatok – fogalmazott. A házigazda németek a magyarokkal azonos négyesben szerepelnek majd a június 14-én kezdődő kontinensviadalon, a két együttes 19-én csap össze egymással Stuttgartban.

A csoport másik két tagja Svájc és Skócia. A 24 csapatos torna július 14-ig tart, a csoportokból az első két helyezett, valamint a négy legjobb harmadik jut a 16 közé. A 2006-os világbajnokságon a házigazda németek bronzérmet szereztek. (MTI)

Olvastad már?
Légiósok: A Manchester City első csapatával edzett a fiatal magyar játékos, akár a meccskeretbe is bekerülhet - sajtóhír
Michael Okeke bekerülhet a Manchester City keretébe a Newcastle elleni FA-kupa-mérkőzésen.
Elolvasom
Neked ajánljuk
Átigazolások
Újpest
Lőw Zsolt, Szalai Ádám
Sajtóhírek szerint Szalai Ádám nemet mondott az Újpest sportigazgatói pozíciójára. A lila-fehérek felvették a kapcsolatot Lőw Zsolttal is, aki azonban nem edzőként segítene.
Légiósok
Szalai Attila
A Kicker szerint a Hoffenheim sportigazgatója az olyan "átigazolási mellényúlások" miatt távozhat, mint például Szalai Attila, Mërgim Berisha és Anton Stach.
Nyíregyháza
Révész Bálint
A klubtulajdonos az erősítési tervekről is beszélt a csakfoci.hu-nak.
Tovább az összes átigazoláshoz