Eb 2024: Megvan, kikkel sorsolhatják össze a magyar válogatottat - ezek a majdnem teljes kalapok

Már lehet böngészni, hogy melyik válogatottakkal kerülhet össze a magyar nemzeti csapat a december 2-ai sorsoláson.
Csakfoci.hu 2023. november 21., kedd 22:50
Már lehet böngészni, hogy melyik válogatottakkal kerülhet össze a magyar nemzeti csapat a december 2-ai sorsoláson.
Szerző: Csakfoci.hu 2023. november 21., kedd 22:50

A kedd este lejátszott találkozókkal lezárultak a 2024-es Európa-bajnoki selejtezők csoportmérkőzései, így a három pótselejtezős hely kivételével eldőlt, hogy kik vehetnek részt a 2024-es, németországi kontinensviadalon.

Megvannak a kalapok

Immáron biztossá vált, hogy a sorsoláson melyik válogatottat melyik kalapból húzzák majd ki. Értelemszerűen az azonos kalapban lévő nemzetek nem kerülhetnek össze.

Az már korábban eldőlt, hogy a magyar válogatott a második kalapba került, de az összes többi kalap véglegessé válásával már azt is lehet böngészgetni, hogy mely együttesekkel sorolhatják össze Marco Rossiékat.

A mieink kalapjában még Románia, Törökország, Dánia, Albánia és Ausztria kapott helyet, velük tehát biztosan nem kerülünk majd egy Eb-csoportba. Az első kalapból a rendező németeket, a csoportjukat 100 százalékos teljesítménnyel megnyerő portugálokat, valamint a franciákat, a spanyolokat, a belgákat és az angolokat kaphatjuk. A harmadik, illetve negyedik kalapból azonban jöhetnek még bőven "nagyvadak", elég, ha csak a címvédő olaszokat, vagy épp a hollandokat , illetve a szenvedve, de csak kijutó horvátokat említjük.

A csapatok kiemelése a selejtező összesített rangsora alapján történt. Németországot automatikusan az 1. kalapba sorolták és az A1 pozíciót kapta. Az Európa-bajnokság csoportjainak sorsolását 2023. december 2-án, szombaton 18 órától tartják Hamburgban.

A 2024-es Európa-bajnokság kalapbeosztásai

1. kalap

Németország
Portugália
Franciaország
Spanyolország
Belgium
Anglia

2. kalap

MAGYARORSZÁG
Törökország
Dánia
Albánia
Románia
Ausztria

3. kalap

Hollandia
Skócia
Szlovénia
Szlovákia
Csehország
Horvátország

4. kalap

Olaszország
Szerbia
Svájc
A pótselejtező győztese
A pótselejtező győztese
A pótselejtező győztese

Amit a rájátszásról tudni kell

A maradék három helyért pótselejtezőn harcolnak meg az ezt a lehetőséget kivívó csapatok, ezeket a találkozókat 2024 márciusában rendezik. A pótselejtezőre 12 együttes jutott be a 2022-2023-as UEFA Nemzetek Ligája eredményeinek alapján. A csapatokat 3 ágra osztották el, mindegyiken négy csapat szerepel és mindegyik ágról egy csapat jut ki az Eb-re. A Nemzetek Ligája A-, B- és C-ligáinak csoportgyőztesei automatikusan pótselejtezős kvótát kaptak a saját ligájuk ágára, kivéve ha a selejtezőből kijutottak az Eb-re. Ha egy csoportgyőztes már kijutott az Eb-re, akkor helyette az ugyanabban a ligában legmagasabban rangsorolt csapat kapta a kvótát.

A márciusban lejátszandó három rájátszási "út" győztesei is mind a 4-es kalapban lesznek. Az UEFA csütörtökön reggel sorsolást tart, amelyen eldől, hogy Finnország, Izland vagy Ukrajna közül melyiknek kell részt vennie az A-csoportos csapatok vetélkedésében, és majd a rangsorolás alapján alakítják ki a párosításokat.

A-liga: Lengyelország, Wales, Észtország

B-liga: Bosznia-Hercegovina, Izrael

A- vagy B-liga: Finnország, Izland, Ukrajna

C-liga: Grúzia - Luxemburg, Görögország - Kazahsztán

Olvastad már?
Követnéd a magyar válogatottat a 2024-es Eb-re? - íme, a legfontosabb tudnivalók a jegyvásárlásról
December 4-én indul a jövő évi, németországi labdarúgó Európa-bajnokságra szóló jegyek értékesítésének második szakasza - minden, amit a jegyvásárlásról tudnod kell.
Elolvasom
Neked ajánljuk
Átigazolások
ETO FC Győr
Kuznyecov Szergej
A csakfoci.hu számolt be először arról vasárnap, hogy Kuznyecov Szergej az egyik jelölt a győri kispadra. A Kisalföld ezúttal azt írja, hogy csütörtökön Győrben járt Kuznyecov és az ETO vezetőivel tárgyalt.
Kecskemét
Horváth Krisztofer
A Torino technikai igazgatója, Davide Vagnati kéthetente érdeklődik magyar válogatott kölcsönjátékosuk felől - állítja a futballista ügynöke. (TMW)
Újpest
Tim Hall
Az Újpest és Tim Hall közös megegyezéssel szerződést bontott. A luxemburgi védő 2023 januárjában érkezett Újpestre. Első félszezonjában 14 meccsen lépett pályára, míg a mostani évadban 15 NB I-es találkozón.
Tovább az összes átigazoláshoz