Fotó: MTI/Illyés Tibor

Eb 2024: Marco Rossi fizetése a kanyarban sincs a sztáredzőkéhez képest - külföldön kiderítették, mennyit keresnek a tornára kijutó kapitányok

A szövetségi kapitányok fizetési rangsorában holtversenyben a 20. helyen áll Marco Rossi az Eb-re kijutott szakemberek között.
Nyikes Zoltán 2024. április 8., hétfő 14:15
Fotó: MTI/Illyés Tibor
A szövetségi kapitányok fizetési rangsorában holtversenyben a 20. helyen áll Marco Rossi az Eb-re kijutott szakemberek között.
Szerző: Nyikes Zoltán 2024. április 8., hétfő 14:15

A Finance Football által készített kutatásból kiderült, hogy a 2024-es Európa-bajnokságon szereplő válogatottak szövetségi kapitányainak mekkora az éves fizetése. A legjobban fizetett szakember Gareth Southgate (Anglia), éves fizetése 5,8 millió euró - ami nagyjából 2 milliárd 267 millió forintnak felel meg -, ő a németek kapitányát, Julian Nagelsmannt előzi meg, aki körülbelül 4,8 millió eurót keres évente.

A harmadik helyre a portugálokat irányító Roberto Martínez ért oda 4 millió eurós éves fizetéssel, míg mögötte kevéssel maradt le a franciák kapitánya, Didier Deschamps az éves 3,8 millió eurós bérével.

A magyar válogatott szövetségi kapitánya, Marco Rossi a rangsor végén, egészen pontosan a 20. helyen szerepel - holtversenyben a szlovén Matjaž Kekkel -, miután a Finance Football szerint az olasz tréner évente 300 ezer eurót tesz zsebre, ami kicsivel több mint 117 millió forintot jelent - ez havi szinten közel 10 millió forint.

A legkisebb fizetéssel a grúz kapitány, Willy Sagnol rendelkezik (200 ezer euró/év), de a román Edward Iordănescu (240 ezer euró/év) és a cseh Ivan Hašek (250 ezer euró/év) sem keres sokkal többet.

Az Eb-csapatok szövetségi kapitányainak éves fizetése

financefootball.com

Olvastad már?
A helyzeteket elhibázó Szoboszlait nem kímélik Angliában: "Elfogyott az ereje, teljesítménye megfakult, Klopp frusztrált volt miatta"
Az angol portálok többségénél 6-os osztályzatot kapott a Liverpool magyar játékosa a Manchester United elleni meccsen.
Elolvasom
Neked ajánljuk
Átigazolások
Hertha BSC
Dárdai Pál
Hivatalossá vált, hogy Dárdai Pál ismét távozik a Hertha vezetőedzői posztjáról, de más szerepkörben marad az egyesületnél, mert életre szóló klubtagságot kapott.
Fradi
Mahmoud Jaber
Mohammed Abu Fani tavaly nyári érkezése után a Fradi ismét a Maccabi Haifától szerződtethet középső középpályást.
MTK
Vadnai távozik
Távozik az MTK-tól a 36 éves Vadnai Dániel, aki három korszakban is erősítette a kék-fehéreket, 2008-ban bajnok is lett velük.
Tovább az összes átigazoláshoz