Fotó: dvtk.eu

DVTK: Több poszton is bevethető magyar játékossal hosszabbítottak szerződést - hivatalos

Gera Dániel szerződését meghosszabbította az NB I-es Diósgyőr.
Póczik Dávid 2024. május 13., hétfő 18:45
Fotó: dvtk.eu
Gera Dániel szerződését meghosszabbította az NB I-es Diósgyőr.
Szerző: Póczik Dávid 2024. május 13., hétfő 18:45

A Csakfoci korábbi hírének megfelelően szerződést hosszabbított a Diósgyőr és több poszton is bevethető játékosa, Gera Dániel - adta hírül a miskolci klub honlapja. Gera 2022 nyarán igazolt Diósgyőrbe. Az első év végén bajnoki címet ünnepelt a Merkantil Bank Ligában, a másodikban pedig alapembere volt az élvonalbeli tagságát meghosszabbító DVTK-nak.

Támadóként kezdte, majd jobb oldali védő lett, ami nem gátolta abban, hogy továbbra is gólokkal, gólpasszokkal vegye ki a részét a csapat szerepléséből. Az előző idényben négy, az OTP Bank Liga idei kiírásában eddig öt gólnál jár. Jövőre pedig újabbakat szerezhet - továbbra is piros-fehér mezben.

- Nagyon sok szép pillanatot éltem át a Diósgyőrbe igazolásom óta, ezért úgy néha úgy érzem, mintha több idő telt volna el, pedig tényleg csak két éve történt. Az egyik legemlékezetesebb pillanat számomra a Nyíregyháza elleni gólom. Hétezernél is többen szurkoltak a stadionban, és amikor betaláltam, elképesztően nagy boldogság töltött el. Az első mindig különleges, így az első gólom nagyon is különlegesnek bizonyult, még el is érzékenyültem. Mindig hangoztattam, hogy azért kezdtem el focizni, hogy emberek, méghozzá sok ember előtt játsszak, és úgy érzem hogy itt Diósgyőrben ehhez adottak a feltételek. A klub és az én részemről is hamar megszületett a döntés a szerződés meghosszabbításáról, ezért gyorsan mentek a tárgyalások, a papírmunka több időt vett igénybe - árulta el. - A hosszabbításban az a jó érzés, hogy két elégedett fél kell hozzá, azaz a játékost is szeretik, és ő is szeret annál a klubnál lenni - fogalmazott Gera a klubhonlapnak.

- A legfontosabb célom, hogy minél előrébb végezzünk a tabellán, mert az a típus vagyok aki mindig előre néz - szögezte le. - Ezen kívül mindenkinek ki kell tűznie saját célt, mert az viszi előre a csapatot is, így természetesen nekem is megvannak az egyéni céljaim. Még nem tudom, a stáb melyik poszton számol velem, ám ha jobb oldali védőként, akkor ott akarom kihozni magamból a maximumot, ha jobbszélsőként, akkor pedig ott, de minél több kanadai pontot akarok gyűjteni. Szeretném a játékommal felhívni magamra a figyelmet, mert szeretnék még válogatott lenni. Illetve, ahogy már elmondtam, Magyarországon belül nem szeretnék máshol játszani, viszont a bennem élő gyermek még mindig vágyik arra, hogy külföldön szerepeljen. A célok eléréséhez jól kell játszani, mindent ki kell adni magamból, ami mindenkinek jót tesz.

- Az elmúlt két évben még érettebb, még önazonosabb lettem. Amikor idejöttem, akkor szerettem volna kilépni a komfortzónámból, és sikerült még jobban megismerni magam az az itt töltött idő alatt - sorolta. - Úgy gondolom, hogy a kommunikációm is sokat fejlődött, és szerintem a pályán is az látszik, hogy egy erős ember megy fel-alá, és őszintén belead mindent. Mindehhez kell a diósgyőri közeg, és nekem is azt kell éreznem, hogy hogy együtt vagyunk, és harcolunk, mert abból születnek a legszebb dolgok és a legszebb emlékek. Azért igazoltam Diósgyőrbe, és azért hosszabbítok most, mert itt vagyok az, aki mindig is akartam lenni - zárta gondolatait Gera.

Olvastad már?
Így befolyásolhatja több csapat sorsát, ha nem kap licencet a hatalmas bajban lévő Haladás - a részletek
Nincs licence a következő szezonra, lemondott a vezetőedző és az ügyvezető is. Egyelőre kilátástalannak tűnik a korábbi NB I-es klub jövője. Egy biztos, hétfőn este a Vasas ellen játszik a Haladás az NB II 32. fordulójában. Minden más bizonytalan a szombathelyi klubot illetően.
Elolvasom
Neked ajánljuk
Átigazolások
Ferencváros
Raul Gustavo
A Csakfoci korábbi információjának megfelelően a Ferencváros bejelentette Raul Gustavo érkezését.
Mezőkövesd
Megvan a távozó légiós új csapata
Az NB I-ből kiesett Mezőkövesdtől távozó szenegáli-francia középpályás, Christian Gomis a thai élvonalban szereplő BG Pathum Unitedhez írt alá.
Újpest
Új edzők a stábban
Ahogyan a Csakfoci korábban jelezte, nem egyedül érkezett Bartosz Grzelak Fehérvárról, ugyanis Száraz Ádám erőnléti edző és Johan Sandahl asszisztensedző is Újpestre tette át a székhelyét a Viditől.
Tovább az összes átigazoláshoz