Döbbenetes eset: Kilencszer kellett újraéleszteni a 16 éves magyar focistát

A pálya szélén, majd a rohammentőben is életéért kellett küzdeni, jelenleg mesterséges altatásban tartják.
Dudás Gábor 2018. január 28., vasárnap 15:58
A pálya szélén, majd a rohammentőben is életéért kellett küzdeni, jelenleg mesterséges altatásban tartják.
Szerző: Dudás Gábor 2018. január 28., vasárnap 15:58

Percekkel bombagólja után esett össze a Dabas fiatal focistája, Duhaj Ádám, aki csapatával, a Dabas U19-es együttesével Kakucson vívott felkészülési meccset. A fiatal játékos cserét kért, majd a pálya szélén összeesett, és leállt a légzése, pulzusa.

Két perc volt hátra, amikor Ádám jelezte, lemenne a pályáról, és egy perc múlva le is jött, mert a cipője nyomta a lábát. Lesétált az oldalvonalnál, hogy odajön hozzám, a kispadhoz, de nem jutott el odáig… – kezdte a "Foci a Köbön"-nek a dabasi edző, Farkas Krisztián.

Az oldalvonal mellett tartózkodók állítják, a kapu mögött még kinyújtózott, mintha szúrna a szíve, aztán összeesett. Rohantunk, sprinteltünk, mert láttuk, hogy nagy a baj. Szerencsére öt perc múlva megérkezett egy mentős, aki szabadságon, de a közelben tartózkodott, és átvette tőlünk a fiút. Amíg a mentő kiérkezett, legalább hatszor élesztettük újra Ádámot, amikor nem volt légzése, nem volt pulzusa.

Húsz perc múlva jött a segítség, és még ők is dolgoztak vele legalább másfél órát a helyszínen és az autóban. Nem tagadom, mindvégig attól tartottam, egyszer csak kiszállnak a mentősök, és azt mondják, hogy eddig tudtak küzdeni Ádám életéért…

Farkas hozzátette, hogy a mentő úgy ért fel a játékossal Budapestre, hogy stabil volt az állapota, de a rohamkocsiban még háromszor újra kellett éleszteni.

- A többi már Ádámon, meg a Jóistenen múlik. Nagyon reméljük, hogy túléli, és nem lesz maradandó agykárosodása. Nem volt előjele ennek az egésznek, mert bár körülbelül két hete volt egy kis megfázása, ugyanúgy készült, edzett, mint máskor. Jelenleg a Városmajori Szív- és Érgyógyászati Klinikán ápolják. Hiszek abban, hogy minden jóra fordul, mert amit átéltem, az nagyon felkavaró volt. Gondoljon bele, az édesapja is ott volt a helyszínen, de a meccs szünetében távozott, mivel futballozni ment, úgy hívtuk vissza… – mesélte az edző, aki hozzátette: a meccs után az öltözőben együtt imádkozott az egész csapat. Majd folytatta: - Az összetartás szenzációs volt, a mentősök azt mondták Ádám édesanyjának és édesapjának, hogy szuper csapat a miénk, mert ha sok minden nem így alakul, most nincs miről beszélni. Arról viszont kell, ha nem rosszabbodik az állapota, az már jó hír. A játékosaim összeroppantak, az éjjel nem aludtak. Remélem, a Jóisten kegyes lesz hozzánk, csak ebben bízhatunk – zárta a szakember.

Ádám édesapját, Róbertet a kórházban érte utol telefonon a Bors c. lap.

- Valóban ott voltam a meccsen, elindultam focizni onnan, és utána hívtak, hogy mi történt és menjek vissza. Itt vagyunk bent Ádám mellett, akit továbbra is mesterséges altatásban tartanak – mondta a napilapnak az édesapa.

Neked ajánljuk
Átigazolások
ETO FC Győr
Kuznyecov Szergej
A csakfoci.hu számolt be először arról vasárnap, hogy Kuznyecov Szergej az egyik jelölt a győri kispadra. A Kisalföld ezúttal azt írja, hogy csütörtökön Győrben járt Kuznyecov és az ETO vezetőivel tárgyalt.
Kecskemét
Horváth Krisztofer
A Torino technikai igazgatója, Davide Vagnati kéthetente érdeklődik magyar válogatott kölcsönjátékosuk felől - állítja a futballista ügynöke. (TMW)
Újpest
Tim Hall
Az Újpest és Tim Hall közös megegyezéssel szerződést bontott. A luxemburgi védő 2023 januárjában érkezett Újpestre. Első félszezonjában 14 meccsen lépett pályára, míg a mostani évadban 15 NB I-es találkozón.
Tovább az összes átigazoláshoz