Fotó: dvtk.eu

Diósgyőr: Majdnem 2 méteres válogatott védő érkezett

A bolgár válogatott Bozsidar Csorbadzsijszkit igazolta le pénteken a Diósgyőr.
Csakfoci.hu 2023. június 16., péntek 17:26
Fotó: dvtk.eu
A bolgár válogatott Bozsidar Csorbadzsijszkit igazolta le pénteken a Diósgyőr.
Szerző: Csakfoci.hu 2023. június 16., péntek 17:26

A 27 éves Bozhidar Chorbadzhiyski 11 alkalommal viselte a bolgár nemzeti mezt. Az előző idényben a lengyel élvonalbeli Widzew Łódź védelmét irányította - írja a dvtk.eu.

- Mindenekelőtt köszönöm azt a meleg fogadtatást, amivel Diósgyőrben vártak - kezdte Chorbadzhiyski. - Egy ambiciózus klub képét vázolták fel előttem, és azért érkeztem, hogy a rutinommal segítsek a DVTK-nak stabil helyet kiharcolni az élvonalban. Egy labdarúgó számára minden klubváltás rejt magában némi kockázatot, de bízom benne, hogy jó döntést hoztam a karrierem szempontjából - osztotta meg. - A másik fontos szempont pedig az, hogy szeretném élvezni a játékot. Személyesen csak most találkoztam Kuznyecov Szergej vezetőedzővel, de korábban már egyeztettünk, és akkor elmondta, hogy a következő bajnokságban is játszó csapatot szeretne, amelyik birtokolja a labdát, és támad.

- Őszintén szólva nem sokat tudok még a magyar labdarúgásról, igaz korábbi csapattársaim, ismerőseim magyarországi pályafutását követtem. Közülük Yanis Karabelyov segítségével térképeztem fel a körülményeket (infrastruktúra, szurkolók, a foci népszerűsége), aki csak megerősítette a döntésemet - árulta el a 195 centiméter magas hátvéd.

- Úgy hallottam, a magyar és a lengyel bajnokság a kiszámíthatatlanság tekintetében hasonlít egymásra, bárki legyőzhet bárkit a helyezéstől függetlenül. Mindenekelőtt stabilizálnunk kell a helyünket a tabellán, és ha ez megvan, akkor lehet álmodozni, de reálisan nézve többről jelen pillanatban nem érdemes beszélni. Szeretnék minél hamarabb beilleszkedni a csapatba. Egy év alatt megtanultam lengyelül, ugyanezt a magyar nyelvvel kapcsolatban nem tudom megígérni, mert már most látom, hogy az milyen nehéz. A legszükségesebb szavakat viszont muszáj tudni, hogy irányítani tudjam a társakat, illetve megértsem, ha hozzám szólnak a pályán. Munkás játékos vagyok, aki mindent megtesz a csapatért, a csapattársakért. Bízom benne, hogy a tapasztalatommal hozzá tudok járulni a DVTK jó szerepléséhez - fejezte be mondanivalóját a DVTK új játékosa.

Chorbadzhiyski a CSZKA Szófiánál, a bukaresti FCSB-nél (itt és Bulgáriában is kupagyőztes volt), majd a lengyel Stal Mielec csapatánál szerepelt, mielőtt Widzew Łódźhoz igazolt volna. A bolgár válogatottban 2016 őszén mutatkozott be, ahol azóta 11 alkalommal lépett pályára, legutóbb egy éve játszott a Nemzetek Ligájában.

A bekk megfelelt minden ilyenkor szokásos orvosi vizsgálaton, hétfőn Diósgyőrben kezdi el a felkészülést új társaival együtt.

Olvastad már?
Dzsudzsákot meglepő csapattal hozták hírbe - 270 milliós szerződésről is írnak
Orosz lapértesülések szerint egy helyi élvonalbeli csapatnál merült fel Dzsudzsák Balázs szerződtetése.
Elolvasom
Neked ajánljuk
Átigazolások
Ferencváros
Callum Styles
A Fradi újra megpróbálta megszerezni a 23 éves játékost, ám Styles az angol másodosztályba vágyott inkább. A Championshipbe való igazolás pedig klubja miatt nem jött össze.
ZTE FC
Dombó Dávid
Hivatalossá vált a csakfoci.hu korábbi információja: Zalaegerszegen folytatja pályafutását Dombó Dávid.
BVSC
Kincses Ádám
Úgy tűnik véget érhet a több hetes edzőkereső a BVSC-nél. Végül a legkézenfekvőbb döntést hozták meg a klub vezetői.
Tovább az összes átigazoláshoz