Fotó: mlsz.hu

Dárdai Márton nem a bátyja miatt választotta a magyar válogatottat: "Nem számított semennyire"

A most debütáló 22 éves játékos azt is elmondta, édesapja nem osztogatott tanácsokat neki a válogatott meccs kapcsán.
Budai László 2024. március 25., hétfő 11:35
Fotó: mlsz.hu
A most debütáló 22 éves játékos azt is elmondta, édesapja nem osztogatott tanácsokat neki a válogatott meccs kapcsán.
Szerző: Budai László 2024. március 25., hétfő 11:35

Dárdai Palkó után Dárdai Pál középső fia, Dárdai Márton is debütált a magyar válogatottban, a 22 éves játékos a törökök elleni, 1-0-ra megnyert találkozón állt be csereként. A pénteki összecsapáson 23 percet kapott labdarúgó arról is beszélt az M4 Sportnak, volt-e szerepe a döntésében, hogy korábban testvére is a magyar nemzeti csapatot választotta a német helyett.

Nem számított semennyire, ezt a döntést egyedül hoztam meg, senki nem mondta, hogy mit csináljak. Én így döntöttem és boldog vagyok emiatt. Palkóval akkor beszéltem erről, miután már megvolt a döntésem. Mondta, hogy nem kel izgulni, jól fogom érezni magamat, hiszen mindenki kedves, és így is lett

- nyilatkozta a több poszton is bevethető Dárdai Márton, aki azt is elárulta, hogy a pályán hol érzi magát a legjobban.

- Játszottam az első és a másodosztályban is hatosként, valamint belső védőként is, a bal és a jobb oldalon is, ezért ezeket a pozíciókat jól ismerem. Legszívesebben védőként játszom, mert szeretem, ha a játék előttem zajlik, és ha a labdát kihozhatom a bal lábammal. A hatos poszt kicsit gyorsabb, mögötted is történnek az események, plusz tőled balra és jobbra is, ezért a védő szerepkör nekem könnyebb.  

A 22 éves játékos azt is elmesélte, mit szólt a családja az első meccséhez.

- Egyelőre csak írogattunk egymásnak kicsit, gratulált és büszke volt rám, és persze sok sikert kívánt keddre - mondta Dárdai, utalva édesapjára, aki egyébként a válogatottat tekintve nem osztogatott tanácsokat fiának.

A teljes beszélgetés itt.

Jelenleg 13 mérkőzés óta veretlen a magyar válogatott. Meddig tarthat ez a remek széria? Kattints és szavazz!

Neked ajánljuk
Átigazolások
Újpest
Lőw Zsolt, Szalai Ádám
Sajtóhírek szerint Szalai Ádám nemet mondott az Újpest sportigazgatói pozíciójára. A lila-fehérek felvették a kapcsolatot Lőw Zsolttal is, aki azonban nem edzőként segítene.
Légiósok
Szalai Attila
A Kicker szerint a Hoffenheim sportigazgatója az olyan "átigazolási mellényúlások" miatt távozhat, mint például Szalai Attila, Mërgim Berisha és Anton Stach.
Nyíregyháza
Révész Bálint
A klubtulajdonos az erősítési tervekről is beszélt a csakfoci.hu-nak.
Tovább az összes átigazoláshoz