Fotó: www.dac1904.sk/hu

DAC-Slovan: Ingyenes koronavírustesztet végeznek el a szurkolókon a beléptetésnél

A szlovák kormány döntése értelmében megtarthatók azok a rendezvények, amelyeken minden résztvevő legfeljebb 12 órás negatív COVID–19- teszttel rendelkezik, ezért példátlan kezdeményezéssel állt elő a DAC.
Nyikes Zoltán 2020. október 21., szerda 13:50
Fotó: www.dac1904.sk/hu
A szlovák kormány döntése értelmében megtarthatók azok a rendezvények, amelyeken minden résztvevő legfeljebb 12 órás negatív COVID–19- teszttel rendelkezik, ezért példátlan kezdeményezéssel állt elő a DAC.
Szerző: Nyikes Zoltán 2020. október 21., szerda 13:50

Csak negatív COVID–19-teszttel engedik be a szurkolókat a MOL Arénába a vasárnapi DAC-Slovan mérkőzésre - írja a dunaszerdahelyiek hivatalos honlapja, ami kiemeli, hogy ez összhangban van a kormány által kiadott intézkedéssel, melynek értelmében

megtarthatók azok a rendezvények, amelyeken minden résztvevő legfeljebb 12 órás negatív COVID–19- teszttel rendelkezik.

"A szurkolóknak a lelátókon a helyük – mindnyájan a csapat részei vagyunk! A futballszurkolók nélkül nem igazi a mérkőzés, hiszen a csapatot buzdító lelkes tömeg meghatározó része a meccseknek. Nem véletlenül tartja a mondás, hogy a szurkoló a tizenkettedik játékos. A DAC 1904 labdarúgóklub 2020. október 25-én visszahozza a rajongókat a MOL Arénába a DAC–Slovan mérkőzés tiszteletére, méghozzá egyedülálló módon: díjmentes COVID–19- antigénteszttel" - olvasható a közleményben.

Hangsúlyozzák, azt szeretnék, ha a stadionba belépő szurkolók tökéletes biztonságban éreznék magukat, továbbá a klub döntésének hátterében a sport megmentésének szándéka áll, és a DAC ezzel a kezdeményezéssel szeretné megköszönni a szurkolóknak, hogy mellette állnak, és ezekben a nehéz időkben is kitartanak a csapat mellett.

"Ugyanakkor reméljük, hogy ez a példátlan kezdeményezés sorsfordító lesz a labdarúgás jövőjében és fejlődésében, valamint a többi szlovákiai bajnokság számára is, mivel a gyorsteszt megjelenése a piacon akár hosszú távú megoldást jelenthet arra, hogy biztonságban együtt lehessünk a sporteseményeken" - folytatódik a közlemény.

A közleményben megemlítik, hogy jelenleg 1000 teszt áll a klub rendelkezésére, de dolgoznak azon, hogy tovább növeljék a tesztkapacitást a hétvégi mérkőzés kezdetéig. A mintavételt szakképzett egészségügyi személyzet fogja elvégezni. Tíz tesztállomás áll majd a szurkolók rendelkezésére, ahol az előzetes regisztrációt követően díjmentesen alávethetik magukat a COVID–19- antigéntesztelésnek.

További információk a tesztelés menetéről itt olvashatók.

Neked ajánljuk
Átigazolások
RB Leipzig
Orbán Willi
Sajtóhírek szerint Orbán Willi hamarosan szerződést hosszabbít Lipcsében.
Ajka/Vasas
Schindler Szabolcs
Ahogyan azt honlapunk előre jelezte: távozott a Vasas tartalékcsapatától Schindler Szabolcs és az NB II-es Ajka vezetőedzője lett.
Ferencváros
Profi szerződés
A Ferencváros profi szerződést kötött Bagi Ádámmal, a 17 éves támadó 2019 óta erősíti a klubot.
Tovább az összes átigazoláshoz