Fotó: MLSZ

Csíp, rúg, harap, de kap is a magyar válogatott az Eb-n - az egyik legkeményebb csapat a miénk

Határozottságért, bátorságért és keménységért sem kell a szomszédba mennie a magyar válogatottnak az Európa-bajnokságon. Árulkodó statisztikák.
Csakfoci.hu 2024. június 25., kedd 20:45
Fotó: MLSZ
Határozottságért, bátorságért és keménységért sem kell a szomszédba mennie a magyar válogatottnak az Európa-bajnokságon. Árulkodó statisztikák.
Szerző: Csakfoci.hu 2024. június 25., kedd 20:45

A hamarosan a csoportkör végére érő Európa-bajnokság során folyamatosan vezeti a statisztikákat az UEFA hivatalos honlapja. Bár néhány meccs még hátra van a kiesés szakaszig, érdemes már egyfajta összegzést adni, már csak azért is, mert bizonyos mutatókban a továbbjutásban reménykedő magyar válogatott tagjai az élmezőnyben szerepelnek.

Ilyen volt a legtöbbet futó futballisták kategóriája (Részletek itt!), és ilyen csapatszinten több mutató is.

A védekezést tekintve például egyelőre nincs olyan válogatott a németországi tornán, amely többet kísérletezett szereléssel, illetve párharcokkal, Will Orbánék egészen kimagasló 51 alkalommal próbálkoztak elválasztani az ellenfelet a labdától, igaz, ebből 15-ször jártak "csak" sikerrel - ez utóbbi adat is a 6. legjobb a mezőnyben. A jelenleg második Ausztriának 48, a harmadik olaszoknak pedig 44 kísérletük van.

A labdák tisztázásában sincs párunk egyelőre, 76-szor rúgtuk, fejeltük el a játékszert a riválisok elől, ezzel most Lengyelországot és Szlovéniát is megelőzzük.

A keménységért sem mentünk eddig a szomszédba: a szabálytalanságok terén a 8. helyen állunk (32 faulttal), igaz, kapunk is rendesen, mindössze a franciákkal (43) és az olaszokkal (40) szemben szabálytalankodtak eddig többet nálunk (39).

Sárga lapokban viszont vezetjük a mezőnyt, holtversenyben Ausztriával (10-10), senki más nem jutott el eddig a kétszámjegyű figyelmeztetésig.

Olvastad már?
Az Újpest elnöke: "Ferencváros? Mi ugyanezt meg tudjuk csinálni okosan és gyorsan"- Csoboth, az átigazolások és a félig magyar keret is téma volt az új klubvezetés és Grzelak bemutatkozásán
Egy keddi, meghívásos médiaeseményen beszélt a csapata jövőjéről és terveiről az Újpest FC elnöke, Ratatics Péter, ügyvezetője, Benczédi Balázs, illetve a lila-fehérek új vezetőedzője, a Fehérvártól érkezett Bartosz Grzelak a Szusza Ferenc Stadion sajtótermében. 
Elolvasom
Neked ajánljuk
Átigazolások
Paks
Hegedűs János
Hegedűs János a Paksi FC kölcsönjátékosaként szerepel majd az új szezonban az FK Csíkszereda együttesében.
Hertha
Dárdai Márton
Német sajtóhírek szerint bizonytalan Dárdai Márton jövője a Herthánál. A magyar válogatott védőre számítana klubja, ő azonban szívesebben futballozna az élvonalban.
BVSC
Pekár László
Csábi József vezetőedző remekül ismeri a legújabb kiszemeltet.
Tovább az összes átigazoláshoz