Fotó: fradi.hu

Csercseszov szerint jó formában lévő csapatot kapott Máté, azért nyert ennyi meccset - a korábbi Fradi-edző Lisztes felfedezéséről is beszélt

Csaknem két hónap telt el Sztanyiszlav Csercseszov vezetőedző menesztése óta, de az orosz szakember máig nem érti, mért kellett távoznia a Ferencváros futballcsapatának kispadjáról.
Nyikes Zoltán 2023. szeptember 14., csütörtök 16:44
Fotó: fradi.hu
Csaknem két hónap telt el Sztanyiszlav Csercseszov vezetőedző menesztése óta, de az orosz szakember máig nem érti, mért kellett távoznia a Ferencváros futballcsapatának kispadjáról.
Szerző: Nyikes Zoltán 2023. szeptember 14., csütörtök 16:44

Ez abból a csütörtökön megjelent interjúból derült ki, amelyet az FTC ex-trénerével készített a Szport Ekszpressz moszkvai sportnapilap. A honlapon olvasható cikk azzal indul, hogy Csercseszov, aki a hatvanadik születésnapját szeptember 2-án ünnepelte, rengeteg gratulációt kapott - a Ferencvárostól is.

– Többek között a klub elnökétől is – mondta a szakember, akinek időközben utódja, az előzőleg őt segítő Máté Csabát követően, a szerb Dejan Stankovic lett. – Amikor az FTC-hez kerültem, Csaba már ott dolgozott. Beszélgettünk, megtaláltuk a közös nyelvet, teljes jogú kollégánk lett – reagált a fejleményekre Csercseszov. – Amikor utánam Máté átvette a csapat irányítását, tíz meccsen kilenc győzelmet aratott. És utána kirúgták. Ilyen helyzetben nehéz bármit is kommentálni.

A kérdésre, hogy miképpen értékeli a vele történteket, Csercseszov így válaszolt:

– Ugyanazt mondhatom, mint két hónappal ezelőtt: egy nevetséges meccs jött, amire egyáltalán nem számítottam – emlékeztetett a feröeri Klaksvíktól idehaza, európai kupamérkőzésen elszenvedett 3-0-s kudarcra.

Nem volt előjele egy ekkora vereségnek, a Ferencváros további eredményei pedig azt mutatták, hogy a csapat jó formában van: ha az ellenkezője történt volna, Csabának nehéz lett volna ennyi meccset megnyerni ilyen teljesítménnyel. Mellesleg ennek a sorozatnak a főszereplője a nyári szerzeményünk, Varga Barnabás volt, akinek a szerződtetéséhez ragaszkodtunk, de az idény elején még nem volt ideje játékba lendülni, csak azután jött részéről az áttörés

tette hozzá.

Csercseszov kitért ifjabb Lisztes Krisztiánra is, aki nála került be a nagycsapatba.

– Az Eintracht Frankfurt nemrég bejelentette, hogy megvásárolta Lisztes Krisztiánt, akinek az édesapja is játszott Németországban. Amikor az asszisztenseim és én megérkeztünk a Ferencvárosba, az akkor tizenhat éves srác nem is álmodhatott az első csapatról. Most pedig ő a magyar labdarúgás felemelkedő csillaga, leendő Bundesliga-játékos, aki jövő nyáron csatlakozhat a Frankfurthoz – fogalmazott.

Olvastad már?
Kubatov: “Mindent elmond, hogy az lett az év edzője, aki egy vidéki csapatnál kivette a pénzt a széfből, bement a kaszinóba, feltette a pirosra és a fekete jött ki”
Az FTC elnöke, Kubatov Gábor több témát is érintett a klub szerda esti szurkolói ankétján.
Elolvasom
Neked ajánljuk
Átigazolások
RB Leipzig
Orbán Willi
Sajtóhírek szerint Orbán Willi hamarosan szerződést hosszabbít Lipcsében.
Ajka/Vasas
Schindler Szabolcs
Ahogyan azt honlapunk előre jelezte: távozott a Vasas tartalékcsapatától Schindler Szabolcs és az NB II-es Ajka vezetőedzője lett.
Ferencváros
Profi szerződés
A Ferencváros profi szerződést kötött Bagi Ádámmal, a 17 éves támadó 2019 óta erősíti a klubot.
Tovább az összes átigazoláshoz