Fotó: fradi.hu

Csercseszov és Hajnal a Fradi feröeri BL-ellenfeléről: "Komolyan vesszük a párharcot"

Sztanyiszlav Csercseszov vezetőedző és Hajnal Tamás sportigazgató is reagált, miután fény derült a Ferencváros első BL-selejtezős ellenfelére, amely a feröeri KÍ Klasvík csapata lesz majd.
Csakfoci.hu 2023. június 20., kedd 17:59
Fotó: fradi.hu
Sztanyiszlav Csercseszov vezetőedző és Hajnal Tamás sportigazgató is reagált, miután fény derült a Ferencváros első BL-selejtezős ellenfelére, amely a feröeri KÍ Klasvík csapata lesz majd.
Szerző: Csakfoci.hu 2023. június 20., kedd 17:59

Mint arról beszámoltunk, az UEFA keddi sorsolásán a Ferencváros is ellenfelet kapott a Bajnokok Ligája első selejtezőkörében, a magyar bajnok a feröeri KÍ Klasvík csapatával találkozik majd július 11-én vagy 12-én, illetve 18-án vagy 19-én. A zöld-fehérek a párharcot idegenben kezdik, a visszavágót játsszák majd a Groupama Arénában.

A sorsolás és a magyar Túri Gézát is foglalkoztató feröeri bajnok kapcsán Sztanyiszlav Csercseszov vezetőedző és Hajnal Tamás sportigazgató is megszólalt a fradi.hu oldalán.

- Neki is kezdünk az előkészületi munkáknak – kezdte Sztanyiszlav Csercseszov- Mint ilyenkor mindig, most fel kell térképeznünk az ellenfelünket, meg kell szerveznünk az utazásunkat. A tavalyi selejtezősorozat sem volt könnyű ebből a szempontból, elég a kazah és az azeri utakra gondolni.

Az UEFA Bajnokok Ligája selejtezőjében nem mondhatjuk, hogy nem számít, ki az ellenfél, de ami ennél sokkal fontosabb, hogy a saját módszereinket határozzuk meg, hogy eldöntsük, mikre helyezzük a hangsúlyt, pontos tervezésre van szükség. Tavaly az UEFA Európa Liga nyolcaddöntőjéig meneteltünk, rendkívül hosszú év volt. Remélem, idén is hasonló sikereket érhetünk el, ám ezúttal magasabb szinten.

A válogatottal többször is találkoztam a feröeri csapattal, de azokból a tapasztalatokból nem lehet kiindulni. Nem ez az első alkalom, hogy első selejtezőre készülök, remélem, nem is az utolsó. Megismerjük pontosan a Klaksvík labdarúgóit és játékát, és mindent megteszünk, hogy továbbjussunk - fogalmazott az orosz tréner.

Hajnal Tamás szerint a legfontosabb, hogy komolyan vegyék a párharcot.

- Izgatottan néztem a sorsolást. Most az a legfontosabb, hogy alaposan feltérképezzük a Klaksvíkot, amely hazája egyik meghatározó csapata. Ott javában zajlik a bajnokság, 14 meccs után hibátlanul állnak az élen.

Egyértelműen komolyan vesszük a párharcot, hiszen a célunk az, hogy bejussunk a következő körbe, ehhez azonban elengedhetetlen, hogy mindenki maximálisan odategye magát.

Innentől már tudjuk, kit kell legyőznünk – zárta gondolatait Hajnal.

Neked ajánljuk
Átigazolások
Ferencváros
Callum Styles
A Fradi újra megpróbálta megszerezni a 23 éves játékost, ám Styles az angol másodosztályba vágyott inkább. A Championshipbe való igazolás pedig klubja miatt nem jött össze.
ZTE FC
Dombó Dávid
Hivatalossá vált a csakfoci.hu korábbi információja: Zalaegerszegen folytatja pályafutását Dombó Dávid.
BVSC
Kincses Ádám
Úgy tűnik véget érhet a több hetes edzőkereső a BVSC-nél. Végül a legkézenfekvőbb döntést hozták meg a klub vezetői.
Tovább az összes átigazoláshoz