Fotó: kicker.de

Bundesliga: Kiesőhelyen áll a Hertha, ismét visszasírják Dárdai Pált - ezt írják róla a németek

Dárdai Pálnak korábban két olyan szezonja is volt a berlinieknél, amikor már hét forduló alatt elérte a 14 pontot - jelenleg 17 forduló után áll ennyi egységgel a Hertha.
Nyikes Zoltán 2023. január 27., péntek 10:52
Fotó: kicker.de
Dárdai Pálnak korábban két olyan szezonja is volt a berlinieknél, amikor már hét forduló alatt elérte a 14 pontot - jelenleg 17 forduló után áll ennyi egységgel a Hertha.
Szerző: Nyikes Zoltán 2023. január 27., péntek 10:52

A Bundesliga féltávjánál, azaz 17 forduló után mindössze 14 pontot szerzett eddig a Hertha BSC, amely így egyáltalán nem meglepő módon a kiesést jelentő 17. helyen áll.

A Berliner Kurier cikkéből kiderül, hogy az 1997-es feljutása óta a berliniek mindössze csak kétszer álltak rosszabbul a szezon ezen szakaszánál: a 2003/04-es idényben 13 pontot gyűjtöttek 17 forduló után, ám tavasszal végül sikerült kiharcolni a bennmaradást, míg a 2009/10-es kiírásban csupán 6 pontjuk volt ilyenkor, a vége kiesés lett.

A portál emlékeztet, hogy az előző szezonban a kék-fehérek a 13. játéknapon érték el a 14 pontot az FC Augsburg elleni 1-1-es döntetlennel, ám ezt követően a távoznia kellett a magyar vezetőedzőnek, Dárdai Pálnak - a fő szemrehányás a játékkultúra és a túl kevés támadófoci volt. Ezt követően érkezett Tayfun Korkut, aki nem bizonyult jó döntésnek, nem is húzta ki a szezon végéig, végül Felix Magath mentette meg a csapatot a kieséstől.

A Berliner Kurier azt is felidézi, voltak idők, amikor a jelenlegi 14 pontot már kora ősszel elérte a Hertha, a leggyorsabban pedig két vezetőedző, Falko Götz és Dárdai Pál érte el korábban ezt az egységet - utóbbi kétszer is. A 2005/6-os idényben Götz-cel, míg a magyar szakemberrel a 2016/17-es és a 2018/19-es kiírásban is már a 7. fordulóban megvolt a 14 pont.

A portál kiemeli, Dárdai a Herthánál eltöltött négy teljes szezonja alatt (2015-től 2019-ig) mindig arra törekedett, hogy a lehető leggyorsabban bebiztosítsa a bennmaradást - nem látványos, de hatékony futballal.

Olvastad már?
Tilos passzolni Révész Attilával: "Volt olyan edzőm, aki azt hitte, hogy miatta sikeres a Kisvárda"
Meggyőződése, hogy nem megfelelő a magyar edzők munkamorálja, kevésbé felkészültek, ugyanakkor tőle sokat tanulhatnak, ezáltal jobbá teszi őket. A légiósok számára ma már vonzó a Kisvárda, büszke rá, hogy az igazolások legalább 90 százaléka beválik. A saját klubja érdekében bátran konfrontálódik az MLSZ-el is, ugyanakkor MLSZ-elnöki ambíciói nincsnek, mivel úgy érzi, hogy a jelenlegi pozícióban tud a legtöbbet segíteni a magyar focinak. Keresték más egyesületek, de nem tudják megfizetni, mivel 20-30 ezer euróért nem adná fel a függetlenségét. Lehetetlennek tartja, hogy a Kisvárda öt éven belül NB I-es bajnok legyen, mert a Ferencváros hatalmas fölényben van. Ugyanakkor azt gondolja, harminc év múlva a Kisvárda nem lesz komoly tényező a hazai futballban, de abban biztos, hogy az idő őt igazolja majd és sokan belátják, hogy „ez a Révész mégsem volt annyira hülye”. Tilos passzolni Révész Attilával, a Kisvárda sportigazgatójával.
Elolvasom
Neked ajánljuk
Átigazolások
Paks
Hegedűs János
Hegedűs János a Paksi FC kölcsönjátékosaként szerepel majd az új szezonban az FK Csíkszereda együttesében.
Hertha
Dárdai Márton
Német sajtóhírek szerint bizonytalan Dárdai Márton jövője a Herthánál. A magyar válogatott védőre számítana klubja, ő azonban szívesebben futballozna az élvonalban.
BVSC
Pekár László
Csábi József vezetőedző remekül ismeri a legújabb kiszemeltet.
Tovább az összes átigazoláshoz