Brutálisat nőtt Tokmac ára, Dzsudzsáké és Eppelé óriásit zuhant - így változtak a becsült értékek a magyar piacon

Több Fradi-játékos értéke is jelentősen nőtt a BL-be jutással. Vannak ugyanakkor olyan magyar játéksok, akik jóval "olcsóbbak" lettek az elmúlt időszakban.
Nyikes Zoltán 2020. október 25., vasárnap 9:32
Több Fradi-játékos értéke is jelentősen nőtt a BL-be jutással. Vannak ugyanakkor olyan magyar játéksok, akik jóval "olcsóbbak" lettek az elmúlt időszakban.
Szerző: Nyikes Zoltán 2020. október 25., vasárnap 9:32

A játékosok piaci értékének becslésével foglalkozó és az átigazolási díjakban mértékadónak számító Transfermarkt péntek éjszaka frissítette az NB I adatait, újraárazta a játékosokat, és ezáltal a teljes magyar első osztályt.

A hazai piac esetében ez sokszor inkább csak játék a számokkal, hiszen a magyar bajnokság esetében bőven akadnak pontatlanságok például a feltüntetett áraknál, ezzel együtt is érdekes lehet, és egyfajta képet adhat az NB I piaci helyzetéről.

A frissített adatokból kiderül, hogy az előző hónapok alapján a Ferencváros keretének összértéke 4.4 millió euróval nőtt, így jelenleg 28.65 millió euróra taksálja a Transfermarkt a Bajnokok Ligája-csoportkörbe jutó klubot. Az oldal kiemeli, hogy 2004 óta foglalkoznak a magyar bajnokság piaci értékelésével,

azóta egyetlen magyar klubnak sem volt ekkora a becsült értéke.

A Fradiból 12 játékos piaci értéke emelkedett, a legnagyobb nyertes pedig a Barcelona ellen is remek játékot bemutatót Tokmac Chol Nguen lett, akinek 1.4 millió euróval nőtt az értéke, így jelenleg 2.5 millió euróra taksálják. A norvég támadó után Dibusz Dénes következik, akinek az értéke 0.8 millió euróval nőtt, míg Miha Blazic és Olekszandr Zubkov becsült ára pedig 0.4 millió euróval - mindhárom játékos egyaránt 2 millió eurót ér a TM szerint.

A legnagyobb vesztese a frissítésnek a Puskás Akadémiához szerződő román válogatott támadó, Alexandru Baluta, akinek a piaci értéke 2 millió euróról 1.4 millió euróra csökkent. Szintén nagyot esett a becsült piaci értéke Eppel Mártonnak, aki elsősorban külföldön szeretett volna maradni, miután távozott a belga élvonalbeli Cercle Brugge-től, ám visszatért a Budapest Honvédhoz, így 1.4 millió euróról 900 ezer euróra csökkent az ára.

Az előző négy évet az Egyesült Arab Emírségekben töltő Dzsudzsák Balázs is a legnagyobb vesztesek közé sorolható, az NB II-be való visszatérésével 600 ezer eurót csökkent a becsült ára, ám az 1 millió eurós értékével így is a másodosztály legértékesebb labdarúgója. A 108-szoros magyar válogatott játékossal kapcsolatban érdekesség, hogy a TM szerint 2012 januárjában volt a legdrágább ára, egészen pontosan 18 millió euró, az elmúlt közel nyolc évben tehát 17 millió eurót csökkent a becsült értéke, ami évenkénti nagyjából 2 millió eurós csökkenést jelent.


Az NB I 10 legértékesebb játékosa a TM becslése szerint - Fotó: www.transfermarkt.de
Olvastad már?
Özönlenek haza a légiósok: 11 játékos, aki idén tért vissza a magyar fociba - ekkora esélyük lehet az újabb külföldi lehetőségre
Eppel Márton Honvédba való visszatérésével az idei évben egy csapatra való légiósunk jött haza, ráadásul nagy többségük többszörös válogatott. A csakfoci.hu azt vizsgálta, hogy jelenleg milyen szerepet töltenek be csapataikban és mennyi esélyünk van újra külföldre szerződni.
Elolvasom
Neked ajánljuk
Átigazolások
Ferencváros
Profi szerződés
A Ferencváros profi szerződést kötött Bagi Ádámmal, a 17 éves támadó 2019 óta erősíti a klubot.
Újpest
Milos Kosanovic
A negyedik kerületiek szerződtették a szabadon igazolható szerb védőt, Milos Kosanovicot.
Ajka
Schindler Szabolcs
A csakfoci.hu információi szerint nagy eséllyel a jelenleg a Vasas tartalékcsapatánál dolgozó Schindler Szabolcs lehet az ajkaiak új vezetőedzője.
Tovább az összes átigazoláshoz