Fotó: gyirmotfc.hu

Brutális NB II jön jövőre: négy csapat automatikusan kiesik a szezon végén - részletek

Másodosztályú csapatok így nem is játszanak majd osztályozót, az NB III-as együtteseknek csak egymással kell megküzdeniük a feljutásért.
Budai László 2023. május 25., csütörtök 12:38
Fotó: gyirmotfc.hu
Másodosztályú csapatok így nem is játszanak majd osztályozót, az NB III-as együtteseknek csak egymással kell megküzdeniük a feljutásért.
Szerző: Budai László 2023. május 25., csütörtök 12:38

Hivatalossá vált a 2023/24-es NB II-es bajnokság versenykiírása - derül ki az MLSZ dokumentumtárából. A 2024-ig bekövetkező létszámcsökkentés miatt már a most befejeződött szezon is rendhagyó volt az elmúlt évekhez képest: két csapat automatikusan kiesett, három együttes pedig még osztályozót játszik az NB III három bajnokcsapatával a másodosztályú helyekért.

A következő idény azonban még brutálisabb lesz. Abban nem lesz változás, hogy az első két együttes jut fel az NB I-be, viszont a 18 csapatos bajnokság utolsó négy helyezettje automatikusan kiesik. Osztályozó így csak az NB III-as együttesek között lesz a feljutásért, egészen pontosan így: a 2024/25. évi NB II-es bajnokságba feljut a 2023/24. évi NB III-as bajnokság négy csoportjának 1. helyezett csapatai (4 együttes) között megrendezett osztályozó mérkőzések győztes csapatai (azaz összesen két csapat). Így éri el a 2024/25-ös szezonra a másodosztály létszáma a korábban bejelentett 16 csapatot.

Olvastad már?
Dupla vagy semmit ajánlott a játékosainak a magyar klubtulajdonos a kiesés elkerüléséhez - “Nem adhatom oda egy sintérnek a csapatot” - interjú
A sokszor edzőket "kivégző" focisták egója, a szurkolók túlzó nyomása és a tulajdonosi türelmetlenség mind hozzájárult ahhoz, hogy a nagymúltú Békéscsaba kiessen az NB II-ből. Kiderült, mekkorát bukott a lila-fehér klub az osztályváltással és az is, mekkorát buktak azok a játékosok, akik vállalták, hogy a kiesés esetén a kéthavi fizetésük jelentős részéről lemondanak. Interjú Barkász Sándorral, a viharsarki klub többségi tulajdonosával.
Elolvasom
Neked ajánljuk
Átigazolások
Magyar foci
Marco Rossi
A magyar válogatott szövetségi kapitánya két légióst és egy NB I-ben játszó tehetséges labdarúgót ajánlott a Serie A-klubok figyelmébe.
Légiósok
Lovrencsics Gergő
Horvát lapértesülés szerint a 34 éves, lejáró szerződésű jobbhátvéd is azon labdarúgók között lehet, akik elhagyják a Hajduk Splitet.
Budafok
Hosszabbítás
A klub meghosszabbította a 22 éves hálóőr, Oroszi István szerződését.
Tovább az összes átigazoláshoz