Fotó: fehervarfc.hu

Azt kérték a Vidi új edzőjétől, amire az Újpestre igazoló Grzelak nemet mondott: "Ezzel nekem semmiféle problémám nem lesz"

Az új vezetőedzőnek, Pető Tamásnak a fiatalok beépítése, a fiatalszabály betartása is fontos feladata lesz az átalakuló Fehérvár FC-nél.
Csakfoci.hu 2024. június 21., péntek 20:46
Fotó: fehervarfc.hu
Az új vezetőedzőnek, Pető Tamásnak a fiatalok beépítése, a fiatalszabály betartása is fontos feladata lesz az átalakuló Fehérvár FC-nél.
Szerző: Csakfoci.hu 2024. június 21., péntek 20:46

Mint ismeretes, az edzőt váltó Fehérvár FC trénere az a Pető Tamás lett, aki játékosként és stábtagként is megfordult már a klubnál, sőt, rövid ideig és átmenetileg a vezetőedzői feladatokat is ellátta már a Vidinél korábban.

Az egykori válogatott futballista visszatérése és kinevezése kapcsán nyilatkozott a nyári felkészülést már megkezdő Fehérvár klubhonlapjának. Kiderült az is, kik alkotják majd Pető stábját a Vidinél.

- Nagyon nagy felelősség van rajtam, de én nagyon szeretem a kihívásokat. Nem fogok megrettenni egy percig sem, az biztos. Azok az emberek, akiket kiválasztottam erre a munkára, ők sem fognak, az 100 százalék. Mi mindent meg fogunk tenni annak érdekében, hogy ez a klub sikeres legyen.

Nagyon gyorsan kellett dönteni, és nagyon gyorsan kellett összeszedni a stábot. Gunther Zsolttal együtt dolgoztam Veszprémben hat éven keresztül, ismerjük egymás rezdüléseit, úgyhogy nagyon fontos láncszem lesz ebben a munkában. Polonkai Attilát nem kell bemutatni. Ex-játékosa a klubnak és sok éves tapasztalata van pályaedzőként a Puskás Akadémiánál. Ő is nagyon hasznos tagja lesz a stábnak. Hegedűs Ferenc fellépett az utánpótlásból, de az én tudomásom szerint ők már azért dolgoztak együtt a kapusokkal, úgyhogy ez egy nagyon jó választás volt.

Igazából a legfontosabb üzenet az volt, hogy az őszinteség és a nyitottság. Kaptunk egy nagyon szép, ugyanakkor egy nagyon nehéz feladatot is, hiszen nagyon gyorsan történtek az események. Ennek mi próbálunk megfelelni.

Mint arról korábban beszámoltunk, a fehérvári klubvezetés számára fájó pont volt, hogy a korábbi szakvezető, Bartosz Grzelak nem igazán volt tekintettel a fiatalszabály betartására a legutóbbi idényben, emiatt pedig az egyesület komolyabb összegtől esett el. Többek között ez vezetett a szakításhoz a felek között, a svéd szakember pedig már az Újpestnél dolgozik.

Pető nyilatkozatában beszélt a fiatalszabályról is.

- Nagyon fontos lesz a játékosoknak a hozzáállása a stábhoz, a munkához. Mi hiszünk benne, hogy az elvégzett munkának meglesz az eredménye. Nyilván ez egy picit más munka lesz, mint az előző évben. De ahogy az első edzésen láttam, és az első edzés után is mondtam, hogy nagyon jó volt a játékosok mentalitása. Én azt gondolom, hogy ha ez így fog menni tovább, akkor olyan nagyon nagy gondunk nem lesz, és szép eredményeket fogunk tudni elérni.

Ugye a felkérésnél kimondott kérés volt a klub részéről az, hogy a fiatalokat építeni, a fiatalokat berakni, megfelelni a fiatal szabálynak. Ez nem áll tőlem távol, úgyhogy ez nekem semmiféle problémám nem lesz. Nagyon sok fiatal tehetséges játékos van. Egy-ketten még vissza is jöttek kölcsönjátékból is. Én úgy gondolom, hogy meg fogja kapni mindenki a lehetőséget, a bizalmat.

Én nagyon remélem, hogy fognak tudni ezzel a játékosok élni, és ha szépen fejlődnek, akkor nagyon szép szezont fognak befutni - tette hozzá az új Vidi-vezetőedző.

A FRADI 4-SZERES BAJNOKA OROSZORSZÁGBA IGAZOLHAT, AZ NB II-BEN IS BEINDULT A PIAC - HAZAI ÁTIGAZOLÁSI HÍREK ITT!

Neked ajánljuk
Átigazolások
Újpest
Kiss Tamás
Hivatalossá vált, hogy az Újpestről távozott Kiss Tamás a lengyel másodosztályú Wisla Kraków játékosa lett.
Fehérvár FC
Ominger Gergő
A Fehérvár FC és a Puskás Akadémia FC megállapodásának értelmében kölcsönbe érkezik a Vidihez a középpályán bevethető, utánpótlás-válogatott Ominger Gergő.
ETO FC Győr
Akadémisták kaptak szerződést
A 19 éves védő, Kulcsár Martin és a 17 éves Décsy Ádám személyében a győriek két akadémistája kapott profi szerződést.
Tovább az összes átigazoláshoz