Az osztrákoknak mi vagyunk az etalon stadionépítésben - velünk rendeznének Eb-t

Az osztrákok nem hitték volna, hogy egyszer majd mi lehetünk számukra a pozitív példa stadionépítésben. Az a tervük, hogy velünk rendezzenek Európa-bajnokságot.
Privacsek András 2018. január 28., vasárnap 11:54
Az osztrákok nem hitték volna, hogy egyszer majd mi lehetünk számukra a pozitív példa stadionépítésben. Az a tervük, hogy velünk rendezzenek Európa-bajnokságot.
Szerző: Privacsek András 2018. január 28., vasárnap 11:54

 - A Happel stadion nagyon rossz állapotban van, ezért szükségünk lesz egy új nemzeti stadionra - Magyarország már megmutatta, hogyan kell ezt csinálni – mondta Heinz-Christian Strache, sportminiszter a 9. osztrák labdarúgó kongresszuson.

 - Ha valaki néhány évvel azt mondta volna nekem, hogy Magyarország majd utat mutat nekünk a stadionépítésben, igencsak elcsodálkoztam volna – idézi a kurier.at Leo Windtnert, az Osztrák Labdarúgó-szövetség elnökét. - Amellett, hogy épül az új 65 ezres Puskás, sok új stadiont is felhúztak a magyarok - tette hozzá.

Majd a sportminiszter kijelentette:

Az új nemzeti stadionunkkal, Magyarországgal közösen újra megpályázhatnánk az Eb-rendezést.

Mint ismert, a két ország a 2004-es Eb-re pályázott közösen, de akkor Portugália lett a befutó.

A 2020-as tornát városok rendezik, többek között Budapest is, míg a 2024-es Európa bajnoksággal kapcsolatban eddig Németország, Törökország és Hollandia jelezte, hogy szívesen lenne házigazda.

Neked ajánljuk
Átigazolások
Puskás Akadémia
Pécsi Ármin
Pécsi Ármin 2028-ig szóló szerződést írt alá a Puskás Akadémiával.
Honvéd
Hamarosan újra igazolhatnak
A Honvéd rendezte a tartozását Lazar Cirkovic felé, így a nemzetközi szövetség hamarosan feloldhatja a játékosok regisztrációjára vonatkozó tiltást, azaz újra igazolhatnak majd a kispestiek.
Kazincbarcika
Varga József
Az NB II-ben 8. Kazincbarcika ajánlatot tett Varga Józsefnek, aki később a klub szakmai munkájában is szerepet kaphatna. A játékos egyelőre nem döntött. (NSO)
Tovább az összes átigazoláshoz