Fotó: mlsz.hu

Az MLSZ sportigazgatója szerint már bátran építenek fiatal játékosokra az NB I-ben - elmondta, kik "rúgták be az ajtót" idén

A Magyar Labdarúgó Szövetség sportigazgatója szerint ugyan érezhetően előrelépett a hazai utánpótlásképzés, azonban továbbra sem lehet reális cél a korosztályos válogatottak számára az élmezőnyhöz csatlakozás.
Csakfoci.hu 2023. június 9., péntek 9:12
Fotó: mlsz.hu
A Magyar Labdarúgó Szövetség sportigazgatója szerint ugyan érezhetően előrelépett a hazai utánpótlásképzés, azonban továbbra sem lehet reális cél a korosztályos válogatottak számára az élmezőnyhöz csatlakozás.
Szerző: Csakfoci.hu 2023. június 9., péntek 9:12

A pozíciót három éve betöltő Barczi Róbert az M4 Sportnak adott exkluzív interjúban kifejtette, a magyar labdarúgás az államnak köszönhetően kivételes helyzetben van, nagyszerű körülmények között dolgozhat, és látható eredményeket kell produkálnia. Hozzátette, közel három évbe tellett, hogy olyan szakembereket állítsanak a magyar futball szolgálatába, akik azonos alapelveket képviselnek.

Barczi Róbert a nemrég Magyarországon rendezett U17-es Európa-bajnoksággal kapcsolatban elmondta, a Wales ellen megnyert találkozóval bíztatóan indult a magyar válogatott szereplése, ezt követően azonban kijöttek azok a hibák, amire nemzetközi szinten még nincsenek megfelelően felkészítve a játékosok, ilyen például a magas letámadással szembeni alkalmazkodás.

- Ameddig a technikai alapképzettség hiányos, ameddig nyomás alatt nem tudunk játszani, ameddig gyorsaságban és dinamikában le vagyunk maradva, addig nem reális elvárás mondjuk egy U19-es nyolcas döntőbe jutás. Ugyanakkor ha kialakul a folyamatosság, amit tudunk tartani, akkor később reális esély lehet rá - nyilatkozta Barczi Róbert.

A sportigazgató szerint a legfontosabb az lenne, hogy a legfiatalabbak még élvezzék a játékot, és elsajátítsák a legfontosabb technikai elemeket, mert ha ez nem történik meg, akkor ezeket már magasabb szinteken kell kijavítani. Barczi Róbert ugyanakkor leszögezte, hogy a klubokat támogató, a fiatal játékosok szerepeltetését segítő rendszernek is köszönhetően az elmúlt évben már több csapat is bátran épített ezekre a futballistákra, kiemelte a kupagyőztes Zalaegerszeg, illetve a bajnoki ezüstérmes Kecskemét együttesét, néhány játékos pedig - mint például a Ferencvárost erősítő Lisztes Krisztián, valamint a Puskás Akadémiában szereplő Gruber Zsombor - "berúgta az ajtót".

A sportigazgató kitért az edzők képzésére, akiket véleménye szerint ugyanúgy fel kell építeniük a kluboknak, mint egy-egy fiatal tehetséget. Megjegyezte, szerencsére néhány helyen már bátran nyúlnak a fiatal edzőkhöz, akiknek ugyanúgy időt és teret kell adni. A teljes interjút vasárnap este 18.30-kor az M4 Sport Sport7 című műsorában lehet megtekinteni. (MTI)

Olvastad már?
Megerősítve: A Fradi Bulgáriából szerződtette negyedik idei igazolását - hivatalos
A bolgár első osztályú Pirin 23 éves játékosa, Cebrail Makreckis is aláírt a zöld-fehérekhez.
Elolvasom
Neked ajánljuk
Átigazolások
Fehérvár FC / Kisvárda
Kisvárdai alapember tart a Vidihez
A csakfoci.hu információi szerint a Fehérvár FC-nél folytathatja pályafutását Bohdan Melnik, az NB I-től búcsúzó Kisvárda 27 éves középályása.
DVSC
George Diba
A Loki a Hapoel Haifa egyik játékosát, a 25 éves belső védőt, Georgi Dibát szemelte ki.
DAC
Vitális Milán
Az eredetileg 2025 nyarán lejáró kontraktusát további két évvel hosszabbította meg a 22 éves magyar középpályás, aki iránt több klub is érdeklődött.
Tovább az összes átigazoláshoz