Fotó: eto.hu

Átesett a műtéten a fiatal magyar támadó: "Hallottam egy reccsenő hangot, egyből tudtam, hogy nagy baj van"

Farkas Balázs a felkészülési időszak elején szenvedett súlyos sérülést.
Póczik Dávid 2023. július 14., péntek 21:09
Fotó: eto.hu
Farkas Balázs a felkészülési időszak elején szenvedett súlyos sérülést.
Szerző: Póczik Dávid 2023. július 14., péntek 21:09

A héten átesett a műtéten az NB II-es ETO FC saját nevelésű támadója, Farkas Balázs, aki a felkészülés elején szenvedett súlyos sérülést.

A 2002-es csatár az elmúlt szezont a szintén másodosztályú Siófok gárdájánál töltötte, ahol 10 bajnokin, és két kupameccsen is betalált, majd a nyári alapozást már anyaegyesületénél kezdte meg.

Egy ártalmatlan szituációban rosszul támasztottam ki, aminek következtében hallottam egy reccsenő hangot, és kiment a térdem. Egyből tudtam, hogy nagy baj van, erős fájdalmat éreztem.

- Kezeléseket kaptam és pihentettem, ami után valamivel jobb lett, de aztán sajnos a vizsgálatok kimutatták a szakadást, ami műtéttel és hosszú kihagyással jár. Az operációt szerdán délelőtt el is végezték, nagyjából két és fél óráig tartott a műtét, ahol új ín került a sérült keresztszalagom helyére. Szerencsére már jobban vagyok, aznap a gyógyszerek miatt még kicsit kába voltam, de napról napra jobb lesz. A térdemben érzek fájdalmat, ami a műtét után nyilván normális. Az első egy hétben teljes pihenést írtak elő, jövő kedden kell visszamennem kontrollra, ahol már többet tudnak mondani a jövővel kapcsolatban - mondta Farkas Balázs a győri klubhonlapnak.

A műtétet végző Dr. Majzik Ernő sikeresnek értékelte az operációt, konkrétumokat azonban csak a következő vizsgálat után lehet mondani.

- A beavatkozás jól sikerült, az ín, amit beültettünk a keresztszalag helyére nagyon vastag, véleményem szerint nem lesz vele probléma, Balázs ugyanúgy folytathatja a sportpályafutását, mint a sérülés előtt. A rehabilitáció megkezdéséről és a várható visszatérésről a jövő heti kontroll után fogunk képet kapni – fogalmazott.


Fotó: eto.hu
Olvastad már?
NB II: A La Ligát is megjárta az ETO legújabb igazolása
A 23 esztendős Mamady Diarra a Cádiz csapatától igazolt Győrbe.
Elolvasom
Neked ajánljuk
Átigazolások
Fehérvár FC
Ominger Gergő
A Fehérvár FC és a Puskás Akadémia FC megállapodásának értelmében kölcsönbe érkezik a Vidihez a középpályán bevethető, utánpótlás-válogatott Ominger Gergő.
ETO FC Győr
Akadémisták kaptak szerződést
A 19 éves védő, Kulcsár Martin és a 17 éves Décsy Ádám személyében a győriek két akadémistája kapott profi szerződést.
Tatabánya
Nagy fogást jelentettek be
A szurkolói ankéttal egybekötött sajtótájékoztatón Dragóner Attila ügyvezető mindenkit meglepett és bemutatta az NB II-es csapat új igazolását, Vida Kristophert.
Tovább az összes átigazoláshoz