Anglián belül váltott csapatot a magyar foci egyik legnagyobb ígérete

Kölcsönadta a már a magyar válogatott keretében is számításba vett kapusát a West Ham United.
Dudás Gábor 2023. július 21., péntek 11:03
Kölcsönadta a már a magyar válogatott keretében is számításba vett kapusát a West Ham United.
Szerző: Dudás Gábor 2023. július 21., péntek 11:03

Péntek délelőtt jelentette be a Premier League-ben szereplő West Ham United és a tradicionális, Boro becenévre hallgató Stevenage FC, hogy Hegyi Krisztián, az élvonalbeli gárda magyar kapusa egy évre, kölcsönben a League One-ba igazol. A fiatal hálóőr szerződése a teljes szezonra szól, de a Premier League-klub fenntartotta magának a jogot, hogy bármikor visszahívhassa a kapust, ha azt a csapat érdekei megkívánják.

A Stevenage FC kiváló lehetőséget biztosíthat Hegyinek a további fejlődéshez.

- A stabil játéklehetőség megteremtése volt a legfontosabb szempont Krisztián klubváltásánál. Több elsőosztályú csapat is szerette volna Krisztiánt a soraiban tudni Európából, így Magyarországról is. A West Hammel közösen azonban úgy láttuk, hogy az angol foci további jó hatásának fenntartása és a klub közelsége nagy előnyt jelenthet. Így például Krisztián minden meccsét a helyszínen tudja megnézni a klub, illetve heti rendszerességgel tud továbbra is a West Ham United első csapatával edzeni - nyilatkozta Pataky Tibor, a Hegyi Krisztiánt képviselő CMG menedzseriroda társtulajdonos-igazgatója a csakfoci.hu-nak.

Hozzátette azt is, hogy több hónapos tervezés előzte meg a kölcsönszerződést, az Európa Konferencia Liga-címvédő West Hamnél pedig nagyon komolyan veszik az egyébként Európa egyik legnagyobb kapustehetségének tartott játékos további fejlődését. A WHU legendás menedzsere, David Moyes személyesen is egyeztetett a Stevenage-et irányító Steve Evansszel Hegyiről, a két szakember ugyanis remek kapcsolatot ápol egymással. A már a felnőtt válogatott keretébe is meghívott, U21-es válogatott hálóőr már el is kezdte az edzéseket a nagymúltú csapatnál, szombaton, az Ipswich elleni mérkőzésen pedig várhatóan be is mutatkozik majd legalább egy félidő erejéig a megbeszélések alapján.

Olvastad már?
Óriási esély kapott a 20 éves magyar játékos Angliában: "Ez egy hatalmas dolog számomra"
Hegyi Krisztián alig várja már, hogy bemutatkozhasson új csapatánál, az angol League One-ban szereplő Stevenage FC-nél.
Elolvasom
Neked ajánljuk
Átigazolások
Fehérvár
Szabó Levente
A tavaszt a DVTK-nál töltött Vidi-csatár, Szabó Levente iránt német, holland és svájci csapatok is érdeklődtek. A hírek szerint a 24 éves játékos végül Németországban folytathatja. (Sportál)
Fradi
Dionisi másnak is kell
A 44 éves olasz szakember nemcsak a zöld-fehéreknél, hanem az olasz élvonalban szereplő Cagliarinál is jelölt a kispadra.
ZTE
Velük erősíthetnek
Két Budafok-játékossal, a kapus Gundel-Takács Bencével és a középpályás Csonka Andrással erősíthet a ZTE. (NSO)
Tovább az összes átigazoláshoz