Fotó: fehervarfc.hu

A Vidi-kapus őszinte beismerése: "Talán arra is apelláltunk, hogy kipukkadnak a vége felé, hát nem jött be"

Így látta az Újpest-Vidi bajnokit (2-0) a hazaiak gólszerzője, Tajti Mátyás, valamint a fehérváriak kapusa, Tóth Balázs.
Budai László 2024. március 4., hétfő 8:49
Fotó: fehervarfc.hu
Így látta az Újpest-Vidi bajnokit (2-0) a hazaiak gólszerzője, Tajti Mátyás, valamint a fehérváriak kapusa, Tóth Balázs.
Szerző: Budai László 2024. március 4., hétfő 8:49

Az Újpest vasárnap este 2-0-ra győzött a Fehérvár ellen az NB I 23. fordulójának utolsó mérkőzésén. A találkozót elsősorban a remekül beszálló hazai cserék döntötték el, ilyen volt többek között Tajti Mátyás is, aki az M4 Sportnak beszélt a győzelem kulcsáról.

- Sikerült egy kis ritmust, intenzitást belevinnünk a játékba. Nyilván mindenki elég fáradt volt a 120 perces, Paks elleni meccs után, úgyhogy mi lendületet tudtunk adni, ami szerencsére eredménnyel is párosult.

Tudjuk, hogy nem volt dőlt még el semmi a bajnokságban, talán rosszul is jött, hogy a mögöttünk lévő két csapat is nyerni tudott, de nem szeretnénk annyira hátrafele nézegetni, hanem inkább elkezdeni most már hozni a pontokat és élvezni a játékot. Remélem, a mostani siker önbizalmat ad a csapatnak, elindulunk egy sikeresebb úton és magunk mögött tudjuk hagyni ezt az elég nagy hullámvölgyet, aminek senki nem örült.

- Szeretnénk meghálálni mindenkinek a bizalmat, a szurkolóknak is, hogy ugyanúgy itt vannak mellettünk. Nyerni szeretnénk továbbra is!

A Vidi egyik legjobbja az a Tóth Balázs volt, aki ugyan 11-est is védett, de csapata végül pont nélkül maradt.

- Nagyon bosszantó a vereség. Az első félidőben jól fociztunk, a meccsterv is ült, azt csináltuk, amit megbeszéltünk. A második félidőben azonban kicsit belealudunk a meccsbe, enerváltak lettünk, nem éreztem ma azt az átütőerőt a csapatban. Az Újpest hozta a gyors játékosait előre, ennek meg is ittuk a levét. Ha berúgjuk az első félidőben azt azt 1-2 helyzetet, akár el is dőlhetett volna a találkozó, de nem tettük és az Újpest nagyon jól játszott a második félidőben.

Pedig kupameccsből jöttek, ahol 120 percet játszottak, fáradtak voltak, talán erre is apelláltunk, hogy kipukkadnak a vége felé, hát nem jött be, úgyhogy gratulálunk nekik a győzelemhez.

- A fociban az a szép, hogy hétről hétre lehet javítani, jövő héten a Fradi ellen tehetjük ezt meg, bízunk a szurkolóinkban, szeretnénk meglepetést okozni.

Olvastad már?
Stankovic: "Ez az igazi férfiak sportága"; Bognár: "Az MTK focizott, mi nyertünk" - így látták az edzők
Így látták a szakvezetők a vasárnapi NB I-es meccseket a Hidegkuti Nándor Stadionban, a Groupama Arénában és a Szusza Ferenc Stadionban. Edzői értékelések.
Elolvasom
Neked ajánljuk
Átigazolások
Paksi FC
Ötvös Bence
A Paks is érdeklődik a Kisvárda nyáron lejáró szerződésű játékosa, Ötvös Bence iránt. (Nemzeti Sport)
Honvéd
William Gallas
A korábbi világklasszis védő, a francia William Gallas egyéni képzésért felelős edzőként dolgozik a Magyar Futball Akadémián.
Légiósok
Szalai Attila
A nyártól biztosan nem számítanak már Szalai Attila szolgálataira Freiburgban a Kicker szerint.
Tovább az összes átigazoláshoz