A Sepsi történelmi sikere: Kijutott Európába a román bajnokság székely csapata - videó

A román élvonalban szereplő Sepsi OSK az Európa Konferencia Ligában indulhat a következő idényben, miután vasárnap 1-0-ra legyőzte a Viitorul Constanta együttesét.
Dudás Gábor 2021. május 30., vasárnap 21:47
A román élvonalban szereplő Sepsi OSK az Európa Konferencia Ligában indulhat a következő idényben, miután vasárnap 1-0-ra legyőzte a Viitorul Constanta együttesét.
Szerző: Dudás Gábor 2021. május 30., vasárnap 21:47

A Sepsi OSK szinte napra pontosan négy évvel azután írt történelmet, hogy feljutott a román élvonalba. Ezúttal pedig a Viitorul Constanta 1-0-s legyőzésével kvalifikálta magát az Európa Konferencia Ligába.

A vasárnapi playoff-meccs győztes találatát a horvát Adnan Aganovic szerezte a 42. percben. A Diószegi László vezette sepsiszentgyörgyi klub a járvány okán hozott korlátozások miatt mintegy 1500 szurkolója előtt ünnepelhette fennállása legnagyobb sikerét.

Román Liga 1, rájátszás az Európa Konferencia Ligáért:

Sepsi OSK - Viitorul Constanta 1-0 (Aganovic 42.)

Olvastad már?
“Mi nem magyarkodunk, de akkorát nem is álmodhatunk, hogy valaha is bajnokok legyünk” – a DAC 2.0 elnöke a pénzekről, az NB I-ről, edzőbuktatásról és a 97 kilós kenyérről
10 éve irányítja a Sepsi OSK-t, a román élvonal egyetlen székely csapatát, bár korábban azt sem gondolta, hogy a másodosztályban lesz majd helyük. Csapatánál a játékosok buktatták meg László Csabát, akinek az utódja már sikeresen dolgozik, bár felpofozott egy futballistát is. Az NB I-ből csak akkor igazolna, ha jobb lenne a kiszemelt, mint a mostani játékosai, nagy tornát rendez, amire a Fradit, a DAC-ot és a Vidit is meghívná, azt pedig nem érti, Romániában miért éri ennyi támadás a klubját. Tilos passzolni Diószegi Lászlóval, a Sepsi pékségvezetőből lett elnök-tulajdonosával a magyarságról, a fociról, a Covidról és a pityókás rekord-kenyérről.
Elolvasom
Neked ajánljuk
Átigazolások
Sepsi
Bernd Storck
Bernd Storck az idény végéig szóló szerződést írt alá, hosszabbítási opcióval.
BVSC
Szekeres az új edző
Igaznak bizonyultak a Csakfoci információi: Szekeres Tamás veszi át az NB II-es BVSC irányítását.
ETO FC
Hosszabbítás
A 19 esztendős Tóth Rajmund meghosszabbította szerződését a másodosztályú ETO FC csapatával. A győriek egykori akadémistája 2026 nyaráig írta alá új kontraktusát.
Tovább az összes átigazoláshoz