A románok edzője a Csíkszereda kupabravúrja után a székely szurkolókat is dicsérte: "Egy kis város, nagyszívű emberekkel"

A legnagyobb elismerést talán a Dinamo Bukarest edzőjétől kapta a kupabravúr után a székely csapat és szurkolói.
Dudás Gábor 2018. november 2., péntek 13:45
A legnagyobb elismerést talán a Dinamo Bukarest edzőjétől kapta a kupabravúr után a székely csapat és szurkolói.
Szerző: Dudás Gábor 2018. november 2., péntek 13:45

Mint arról beszámoltunk, a román harmadosztályban szereplő FK Csíkszereda történelmi mérkőzésen, 3–3-as döntetlen után 11-esekkel búcsúztatta a 18-szoros bajnok és 13-szoros kupagyőztes, élvonalbeli Dinamo Bukarestet a Román Kupában, és bejutott a legjobb nyolc közé.

A találkozót követően a Dinamo román szakvezetője, Mircea Rednic a csíkszerdaiak dicsérete mellett nem felejtette el kiemelni, hogy a kiesésnek komoly következményei lesznek a csapatánál - derül ki a Székelyhon cikkéből.

Leckét adott nekünk az FK Csíkszereda, nem tudom futballeckét-e, de a labdarúgás iránti tiszteletből mindenképpen leckét kapott a Dinamo. A házigazdák hittek az esélyükben, megharcoltak minden labdáért. Agresszívek voltak, úgy játszottak, ahogy a profi futballistának játszania kell.

Nulla-kettőről visszajöttünk a játékba, átvettük a vezetést, de nem tudtuk megtartani az előnyünket. Összességében nem érdemeltük meg a továbbjutást. Azt kérdezték tőlem, hogy tetszett-e nekem valaki a csíkiak közül. Persze hogy tetszett 2–3 játékos. De nekem, a Dinamo számára mások választottak játékosokat, és én azokkal kell dolgozzak. Néhány játékostól megválunk, tisztogatás lesz a Dinamónál. Visszatérve a mérkőzésre, a játékvezetők adhattak volna egy-egy tizenegyest a rendes játékidőben mindkét csapatnak, de nem nagyon értettem, miért ismételtették meg az utolsót a büntetőpárbajnál. Ismételtethettek volna háromszor is, a csíki kapus azt is kivédte volna.

Gratulálok az FK Csíkszeredának, és azt kívánom, jussanak fel a másodosztályba. Megérdemlik. Egy kis város, nagyszívű emberekkel. Tetszett a hangulat, tetszett, ahogy biztatták kedvenceiket.

A hazaiak trénere, Valentin Suciu nyilván sokkal elégedettebb volt, bár csapata két furcsa piros lapjára nem tudott magyarázatot találni.

- Egy őrült meccs, amely – egy régi román mondás szerint – tiltott a szívbetegeknek. Nem akarok a Dinamóval foglalkozni, beszélni az ő játékukról. Megvannak nekünk a saját feladataink, most a legfontosabb az, hogy a játékosok pihenjenek, mert nehéz bajnoki mérkőzés vár ránk vasárnap Besztercén. Gratulálok minden játékosomnak, gratulálok a klub vezetőségének, hogy villanyvilágítást bérelt, köszönöm a szurkolóknak a nagyszerű szurkolást, a biztatást. Kérdezték, hogy miért kaptunk két piros lapot. Én sem értem, hogy a cserepadon ülő Magyari miért kapta meg második sárga lapját, illetve a lefújás után miért mutatták fel a piros lapot Edernek. Remélem, valaki kideríti, és felvilágosít ezekről a lapokról. Ott vagyunk Románia legjobb nyolc csapata között, bárki lesz is a negyeddöntős ellenfelünk, ajándék számunkra. Nincs preferenciám, lehet bárki az ellenfél. Pardon, megfogtak, nem szeretnék a Sepsi OSK-val negyeddöntőzni, mert ők is, és mi tovább szeretnénk jutni - fogalmazott a szakvezető.

Manases Sandor, a 11-es párbaj alatt készült képe pedig többet mond minden szónál...

https://www.facebook.com/photo.php?fbid=10217211735906241&set=a.2061288172589&type=3&theater

Neked ajánljuk
Átigazolások
Ferencváros
Fortune Bassey
Cseh sajtóhírek szerint norvég vagy georgiai csapatba kerülhet Fortune Bassey, a Ferencváros 24 éves támadója.
Debreceni VSC
Szécsi Márk
Az NB I-ben szereplő Debreceni VSC 2025-ig meghosszabbította Szécsi Márk szerződését.
Kazincbarcika
Varga Attila
A Kazincbarcika a mai nappal felmentette a munkavégzés alól Varga Attila vezetőedzőt. Az új szakvezető személyéről a későbbiekben ad tájékoztatást a klub.
Tovább az összes átigazoláshoz